Advertentie

Je zult maar getuige zijn van het dumpen van een lijk in diep water. Dat overkwam een oude man. Zolang je niet ontdekt wordt is er niets aan de hand. Maar als je wel wordt gezien moet je het op een lopen zetten om te voorkomen dat je zelf wordt gedumpt. De oude man begint te rennen. Maar zal hij ontkomen?

Het is rechercheur Erika Foster er alles aan gelegen om drugsdealer Jason Tyler achter slot en grendel te houden. Na een tip van Jason zijn vrouw onderzoekt Erika met haar team een ondergelopen groeve, waarin volgens de tip Jason een koffer met drugs gedumpt zou hebben. Behalve die koffer wordt er ook een in plastic gewikkeld skeletje naar boven gehaald. Het lijkt afkomstig van een kind.

Cruciaal is het vinden van vingerafdrukken op de inhoud van de koffer om die te kunnen matchen aan Jason Tyler. De opluchting is groot als dat lukt en Jason voorlopig vast moet blijven zitten.

Tot haar verrassing wordt Erika gebeld door forensisch patholoog Isaac Strong. Het gaat over het gevonden skeletje en hij nodigt Erika uit om naar het mortuarium te komen. Het verbaast Erika, want zij werkt niet meer bij moordzaken. Isaac vertelt aan Erika inmiddels te weten wie het kindje is geweest. Het betreft Jessica Collins, die in augustus 1990 is verdwenen. Toen zeven jaar.

Met enige inspanning lukt het Erika om de zaak Jessica Collins naar zich toe te trekken, met als gevolg dat zij de leiding over het onderzoek krijgt.
Erika neemt zich voor om de dader van het misdrijf te vinden. Daarvoor moet zij echter over hoge bergen en diepe ravijnen.

DONKER WATER, van auteur ROBERT BRYNDZA, pakt je vast en laat je tot de laatste bladzijde niet meer los. De sfeer wordt uitzonderlijk goed beschreven. Je krijgt het gevoel zelf deel van het verhaal uit te maken.
Het boek bevat twee verhaallijnen. Ze zijn nauw aan elkaar verbonden. Immers, zonder de eerste, zou de tweede niet zijn ontstaan. Cryptisch? Lees zelf maar.

Reacties op: Het verhaal pakt je vast.

833
Donker water - Robert Bryndza
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 10,99
E-book prijsvergelijker