Advertentie

Het zal je maar gebeuren. Je loopt met je vuilniszak naar een afvalcontainer en opent daarvan het deksel. Onmiddellijk vliegt er een zwerm vliegen op je af en je ziet een zwaar mishandeld meisje liggen met een opgezwollen dicht oog. Als de geur je neusgaten bereikt moet je braken. Dat overkwam een buurtbewoonster, die daar haar vuilniszak kwam weggooien.

Inspecteur Erika Foster en rechercheur James Peterson werken op het politiebureau van West End Central. Behalve dat zij collega’s zijn, ontwaakt er tussen beiden iets dat op een relatie gaat lijken. Net als zij van plan zijn iets te gaan eten krijgt James een telefoontje met het bericht dat er een verminkt lichaam van een meisje is gevonden. Drie jonge studenten zouden het hebben ontdekt.

Hoewel Erika niet bij moordzaken werkt, dringt zij er op aan met James mee te gaan. Gekomen op de plaats delict, schijnt de komst van Erika daar niet gewenst. Dat wordt haar fijntjes door hoofdinspecteur Sparks vertelt. Opflikkeren moet zij van Sparks. Maar Erika zou Erika niet zijn als zij zich toch met de zaak inlaat door onder andere de studenten te ondervragen. Dit tegen het zere been van inspecteur Melanie Hudson, die met het onderzoek wordt belast.

Het behoort niet tot haar taak. Maar Erika gaat toch naar het mortuarium en ontmoet daar forensisch patholoog Doug Kernon. Doug toont Erika het stoffelijk overschot van Lacey Greene en zegt het fijn te vinden als zij de dader te pakken krijgt. Volgens Erika gaat dat haar lukken. Zoals altijd. Immers, het toegetakelde lichaam laat Erika niet los.

Erika wordt nog meer geprikkeld als zij er achter komt dat haar bevriende relatie Isaac Strong, forensisch patholoog, eerder een soortgelijke zaak heeft onderzocht. Het betrof toen Janelle Robinson. Ook zij bleek zwaar mishandeld en gedumpt te zijn in een afvalcontainer. Zij werd destijds gevonden toen een buurvrouw een volle vuilniszak in de container wilde gooien. De zaak grijpt Erika naar haar strot. Ze móét eraan werken.
Die kans krijgt zij als hoofdinspecteur Sparks ten gevolge van een hartinfarct overlijdt.

Niet wetende wat er nog meer boven haar hoofd hangt, organiseert Erika, als een spin in een web, een team rechercheurs om zich heen met maar één doel, het vinden van de moordenaar.


LAATSTE ADEM, geschreven door ROBERT BRYNDZA, is briljant in zijn soort. Voor de lezer wordt al snel duidelijk wie de dader is. Dat doet echter niets af aan de spanning. Nu is het aan Erika en haar team om de dader op te sporen. Zij en haar team zullen zich onvermoeibaar moeten blijven inzetten. Het pakt je vast en laat je tot de laatste bladzijde niet meer los.


Reacties op: Het pakt je vast en laat je niet meer los.

692
Laatste adem - Robert Bryndza
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker