Advertentie

Welke moeder zou niet in paniek raken, als bij het bezoek aan een winkel je kind kwijt raakt. Dat overkwam Michelle Spivey namelijk toen zij haar dochtertje Ashley niet meer zag. Tot opluchting treft Michelle haar dochter aan bij de make-up afdeling. Hoewel Michelle geen voorstander van make-up is, mag Ashley toch een lipgloss kopen. Zij is immers bijna twaalf jaar. Buiten gekomen, nadert plotsklaps een busje waarin Michelle wordt getrokken. Michelle is biochemicus. Er zijn duistere figuren die belang bij haar kennis hebben. Als de politie een onderzoek naar deze ontvoering doet, komt daarbij ook de FBI in beeld. Het zal liefhebbers van de thrillers geschreven door Karin Slaughter niet verbazen als de rollen worden ingevuld door Faith, Amanda, Will (Wilbur) Trent en Sara Linton.

Wil Trent is soms meelijwekkend te noemen. Hij heeft immers al zo’n trieste jeugd achter de rug. Gelukkig heeft hij in Sara een nieuwe levenspartner gevonden. Will knapt daardoor op. Beiden zijn dolgelukkig met elkaar. De moeder van Sara is niet gelukkig met de relatie en laat dat blijken ook. Maar daar komt verandering in, als blijkt dat de inspanning van Will leidt tot een resultaat waarmee ook Cathy, de moeder van Sara, uit de voeten kan.

Keer op keer denk je heb ik dat al gelezen? Je gaat aan jezelf twijfelen. Dat klopt. Want eerder beschreven scenes worden via een ander perspectief opnieuw belicht. Dat is soms wel verwarrend.

LAATSTE WEDUWE, geschreven door KARIN SLAUGHTER zit briljant, knap en doordacht in elkaar. Daarbij schuwt Karin niet om de dingen bij naam te noemen. Onder andere: “Huid gleed van bot. Ogen puilden uit. Wijd open monden toonden plassen bloed en braaksel, vast gekoekt in kelen”.
Actueel tijdens het lezen was de dag aanduiding waarmee DEEL 2 begint: maandag 5 augustus 2019.
Het valt op dat Karin, Will wel heel vaak op zijn horloge laat kijken.

Reacties op: Ingenieus.

789
Laatste weduwe - Karin Slaughter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker