Advertentie

Na de dood van zijn vrouw door een hartaanval wil Tom met de zesjarige Jake een nieuwe start maken in het rustige stadje Featherbank. Maar zo rustig is het daar niet: vijftien jaar eerder heeft de seriemoordenaar de Fluisterman vijf jongetjes ontvoerd en gedood. Hij zit gevangen, maar dan verdwijnt er weer een jongetje dat twee maanden later dood wordt gevonden. Vooral inspecteur Willis rakelt de oude zaak weer op, die hij nooit heeft losgelaten. Toms nieuwe huis is spooky, Jake heeft een imaginair vriendinnetje tegen wie hij op school en thuis praat en hij hoort gefluister bij zijn raam. Wat gebeurt hier? Dan wordt Jake ontvoerd. De auteur debuteert met een erg spannende thriller met een paranormaal element. De vader-zoonrelatie is goed getekend: Tom voelt zich schuldig omdat hij denkt dat hij zijn zoontje tekort doet. Er zijn nog twee vader-zoonrelaties waar iets mis mee is. En er zijn raadsels: de vlinders, tekeningen, Jakes voorkennis van het huis, het rijmpje.

Wie is toch die fluisterman? Is het een kinderfantasie van kinderen die bang zijn in het donker? Of bestaat hij daadwerkelijk?
De liefde tussen vaders en zonen houdt je als lezer het hele boek door bezig terwijl er wordt gezocht naar iemand die kinderen laat verdwijnen. Vanuit verschillende personages beleef je dit angstaanjagende verhaal. De ik persoon is zelf een vader. De ander is een jongetje en ook een lijn vanuit het recherche onderzoek. Ze komen allemaal tot leven omdat ze goed uitgewerkt zijn.
De wijze waarop het is geschreven is herkenbaar en soms ontroerend. De ontknoping is geen verrassing maar wel erg spannend.

Reacties op: De fluisterman

606
De fluisterman - Alex North
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker