Advertentie

De pasgetrouwde Ruby Henderson komt in 1939 aan in Parijs, samen met haar Franse echtgenoot Marcel, en ze zijn dolgelukkig. Maar de wittebroodsweken verliezen snel hun glans door het geweld van de dreigende oorlog.
Het Joodse meisje Charlotte Dacher is elf als de Duitse tanks Parijs binnen komen rijden. Al snel wordt haar leven drastisch ingeperkt door alle maatregelen tegen de Joodse bevolking. Net als ze denkt dat het niet erger kan worden, beginnen de deportaties.
Thomas Clarke is een jonge piloot van de Britse Royal Air Force, die gedesillusioneerd is geraakt door de wreedheden van de oorlog. Hij komt terecht in Parijs, en vindt daar een heel nieuwe reden om door te blijven vechten.
Wanneer de levens van Ruby, Charlotte en Thomas samenkomen blijkt dat elk van hen iets heeft dat de anderen de moed geeft om door te vechten, ook als alles verloren lijkt…

Dit indrukwekkende verhaal wat zomaar waargebeurd had kunnen zijn, heeft een diepe indruk op me gemaakt. Met de historisch waargebeurde feiten op de achtergrond is het een ontroerend verhaal. Drie verschillende mensen met drie verschillende levens voor altijd met elkaar verbonden. Boeiende schrijfstijl waarbij de aandacht beslist niet verslapt, mooie personages die echt tot leven komen. Zakdoeken bij de hand houden! Een aanrader!

Reacties op: Jij kan me helpen

127
Jij kan me helpen - Kristin Harmel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker