Advertentie

Een massagraf in de Syrische woestijn, een gevangengenomen moordcommando en de grootste ontdekking uit de geschiedenis van de mens.
Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, zet alles op alles om de wereld van de ondergang te redden. In een zoektocht die haar langs de heetste brandhaarden op aarde voert, roept Suzanne de hulp in van oude en nieuwe vrienden.
Maar leidt het spoor dat ze volgt eigenlijk wel naar redding?
Ontdek het in Schaduwstrijder, waar drie personages langs verschillende wegen naar dezelfde plek op aarde reizen. Alle drie hebben ze een ander doel, hun reizen echter hebben één ding gemeen: een zekere dood voor allen.

Als lezer wordt je onmiddellijk meegesleurd in de ene na de andere spannende gebeurtenis.
Wat alles met elkaar te maken heeft is niet meteen duidelijk. Dat houdt zeer alert want hoe zit het dan wel? Oude bekenden uit de vorige delen komen terug en de korte uitleg over hun rol in de vorige twee boeken van deze serie (Dwaalspoor en Masterplan) maken dat duidelijk. Daardoor is het boek ook los te lezen maar aan te raden is dat voor de liefhebbers van actiethrillers niet.
Het speelt in verschillende landen en de beschrijving van de omgeving is precies genoeg om een beeld te kunnen vormen en in elke uithoek schuilt het gevaar. Dat gevaar is vrijwel constant aanwezig in het boek.
Tijdens het lezen is het alsof je in een achtbaan zit. De gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Blijven ademhalen is een vereiste. De spanning is op de rand van is het nog te volgen daarmee verlies je tijdens het lezen nogal eens een detail uit het oog. De technische uitvindingen gingen best ver zodat het mogelijk voor sommigen onbegrijpelijk is om te volgen. Het is bijna science fiction achtig maar de lijnen komen op bijzondere wijze allemaal samen. Er zitten een aantal zeer verrassende lijnen in die je niet meteen aan ziet komen.
Doordat het een actiethriller was is er niet veel ruimte voor ontwikkelingen van de karakters omdat ze het te druk hadden met overleven.
Een bijzondere serie van eigen bodem en zeker de moeite van het lezen waard!

Reacties op: Een boek boordevol actie!

41
Schaduwstrijder - Pjotr Vreeswijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker