Advertentie

Ik mocht voor HarperCollins het boek Rosalinds leugen van Muna Shehadi lezen.
Korte samenvatting:
De drie dochters van filmster Jillian Croft en haar beroemde echtgenoot Daniel groeien op in luxe, ook na de tragische dood van hun moeder. Jaren later staat hun wereld op zijn kop, als ze een medische verklaring vinden waaruit blijkt dat Jillian nooit zwanger kon zijn geweest. Olivia en Eve houden het op een misverstand, maar middelste zus Rosalind kan het niet loslaten. Ze heeft zich altijd anders gevoeld en wil weten hoe het zit. Gravend in het verleden stuit ze op Leila Allerton, een operazangeres uit New Jersey, en haar grote, warme gezin met Libanese roots. Onder valse voorwendselen sluit ze vriendschap met de familie. Durft ze te vertellen wat haar werkelijk drijft? Rosalinds leugen is het eerste deel in Muna Shehadi’s trilogie De drie dochters, waarin drie zussen op zoek gaan naar hun verleden.
De Cover:
Een mooie uitnodigde cover voor een roman. Deze beelden spreken mij altijd wel aan.
Wat vond ik ervan?:
Rosalinds leugen is een deel 1 van de trilogie de Drie dochters van Muna Shehadi. Op de cover stond dat dit echt een boek was voor de liefhebbers van de Zeven Zussen. Al moet ik eerlijk bekennen dat het er inderdaad iets van weg heeft, maar het in mijn ogen niet gelijk aan dat boek staat. Dat maakt dit boek niet verkeerd, want ik heb het met heel veel plezier gelezen. Je wilt weten hoe Rosalinds haar verleden aftast om zo erachter te komen wie haar echte moeder en familie zijn. Voor mij is dit een verhaal van liefde, zelfontdekking, en familie. Ik ben door het verhaal van Rosalind enorm nieuwsgierig geworden naar de verhalen van Olivia en Eve. Dus die boeken komen op mijn lijstje voor de toekomst. Ieder hoofdstuk begint met een stuk uit het dag boek van Jillian (de adoptiemoeder van Rosalind). Je krijgt hierdoor een goed beeld van de inmiddels overleden vrouw. Een heel mooi boek dat je als je fan bent van de Zeven Zussen van Lucinda Riley ook zeker kunt waarderen.
Op pagina 35 moest ik al eens goed lachen:
‘Blijf erin geloven, visualeer de baby. Blijf die spermacellen aanmoedigen.’ Ze glimlacht bemoedigd en knipte toen met haar vingers. ‘Ik weet het! Je moet pompons voor Derek kopen en hem een dansje leren.’ ‘Wat?’ ‘Dan kan hij dat doen terwijl jij je dode tor nadoet.’ Rosalind schudde met denkbeeldige pompons in de lucht. ‘Hé, sperma, wees gezwind, zoek die eicel en maak een kind.’
Ik kon dit zo goed visualeren, dat ik echt hardop heb gelachen.
Ik geef dit boek 4 van de 5 sterren.

Reacties op: Deel 1 van een trilogie die zeker naar meer smaakt!

35
Rosalinds leugen - Muna Shehadi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99
E-book prijsvergelijker