Advertentie

Tegenwoordig heeft bijna iedereen het druk met van alles en nog wat. Iedereen doet iets, maar niemand doet niets. Een uitspraak waarover nagedacht kan worden.
Ook professor Pruts uit ‘De Nietsmachine’ was altijd druk bezig. Bezig met uitvinden, maar jammer genoeg lukte het nooit om iets in elkaar te zetten. Hij was een uitvinder van niets.

Als hij op een dag bij het BVBBZNU (Bureau Voor Bijzonder Belangrijke en Zeer Nuttige Uitvindingen) komt, krijgt hij de mededeling dat ze genoeg van zijn uitvindingen hebben en hij ontslagen is. Toch geeft professor Pruts niet op, want talenten zijn er om te gebruiken en dat gaat hij doen. Hij prutst en ploetert drie weken lang. En dan is zijn uitvinding klaar: de Nietsmachine!
Er volgt een speurtocht naar iemand die het héél erg druk heeft. Het zijn er veel. En waarvan is professor Pruts nu werkelijk een uitvinder?

De Nietsmachine is niet alleen voor kinderen erg leuk, ook voor de voorlezer is er plezier door het kunstig spelen met taal. Een verhaal met humor en een boodschap om over na te denken. Een verhaal waaruit een gesprek kan ontstaan door de filosofische vraag ‘wat is iets en wat is niets?’, want zoals je leest in dit boek: niets is ook iets.
Op iedere bladzijde is door de pakkende, kleurrijke illustraties veel te bekijken en te benoemen voor een jongere lezer. De tekst heeft een prettig voorleeslettertype en is niet op de illustraties gedrukt.
Bij een eerste blik op dit prentenboek maak je onbewust een vergelijking met de illustraties van Fiep Westendorp en de tekst van A.M.G. Schmidt. Ieder verhaal is uniek en dit is een compliment voor Stefan Wolters en Barbara de Wolf.

Als je de Nietsmachine eens goed wil bekijken en wil onderzoeken hoe die is gemaakt, dan is dat echt mogelijk. Misschien wil jij dan ook wel een keer een tijd niets? Maar wat is dan tijd?
Ben je op zoek naar een nieuw favoriet boek voor je kind(eren)? En een geweldige knutseltip met restmaterialen? Dan is dit een aanrader!

Reacties op: wat is iets en wat is niets

1
De Nietsmachine - Stefan Wolters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker