Advertentie

Flora, het bloemenmeisje uit dit boek, is een groot verzamelaar van kleine schatten.
Schatten die bij veel kinderen ongemerkt in jaszakken verdwijnen. Wie herkent het niet: een mooie glimmende kastanje, die ene prachtige vogelveer, oprapen en meenemen.

Dit boek gaat over deze grote kleinoden die soms als rommel worden aangemerkt maar voor een ‘Flora dingenvinder’ van zoveel waarde kunnen zijn.
Wat je met gevonden voorwerpen op straat, in het bos of aan de vloedlijn kunt doen en welke vormen je er in kunt zien, wordt op de eerste bladzijden besproken en getoond.
Bladeren, zaden en dennenappels zijn materialen die je op kan rapen maar niet van de bomen of struiken mag trekken.

Per twee bladzijden toont Flora verschillende bladeren die je eenvoudig kunt tegenkomen. In het kort legt Flora uit hoe een blad of ander gevonden voorwerp eruit kan zien, waar je het kunt vinden en daarna vertelt ze over de benodigdheden om een afgebeeld figuurtje te maken. Bijv. uiltjes van dennenappels of hangertjes van eikeltjes.
Na de boomvruchten komen de schelpen, takken, stenen en zelfs slakkenhuizen aan bod.
Van mobiles tot een tak waarvan je eenvoudig een slang maakt door die te beschilderen.

Het boek heeft een mooie vormgeving, dik papier en een linnen rug en ondanks de verschillende tekstblokken die verspreid geplaatst zijn toch een rustige opmaak met de natuurgetrouwe illustraties.

Een erg leuk boek, niet alleen voor de herfst maar voor ieder jaargetijde. In elk seizoen zijn er andere materialen te vinden op een pad of langs de weg. Eerst er op uit om te zoeken, materialen bewaren en eventueel drogen en dan op een regenachtige dag van ‘niets’ iets maken.
Verzamelen kan het hele jaar door, knutselen ook met deze leuke tips van Flora uit haar atelier. Dit boek nodigt je uit om je fantasie de vrije loop te laten gaan!

Reacties op: Knutselmateriaal uit eigen omgeving

1
Het atelier van Flora - Kristina (ill.) Digman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker