Advertentie

Mees Kees, een begrip. De hele serie wordt graag gelezen en de films zijn even populair. En hoe leuk is het dat er dan ‘Hoppa!’ een nieuw avontuur is van Tobias en zijn klasgenoten en vooral Mees Kees ‘die nog moet leren’.

Al op de eerste bladzijden zit je te grinniken. Na de vakantie ziet de klas iets anders aan Mees, een soort wenkbrauw onder zijn neus, en door een taalles met dubbele woordbetekenissen en verschillende opmerkingen volgt een hernieuwde kennismaking met groep 6b.
Iedere leerling heeft zo zijn of haar specialiteit, bijv. Aukje is de Dreus-vertaalmachine. Nadat directrice, Dreus, de klas twee punten heeft medegedeeld, vertaalt-vertelt Aukje dat de schooltuintjes een winterbeurt moeten hebben en daardoor komt meneer Kelderman in het verhaal. Het tweede punt is een te organiseren schoolfancyfair. Iedere klas moet iets verzinnen om geld in te zamelen voor een goed doel.

Dit keer is de voedselbank het goede doel en daarmee wordt een lans gebroken voor een taboe, want wie durft er eerlijk voor uit te komen dat daar een tas boodschappen wordt gehaald?
Groep 6b organiseert vol verve een circusvoorstelling en als er een landelijke stakingsdag wordt gehouden, kunnen zij in de hele school hun acts oefenen. Intussen heeft de snel ontvlambare Fred, die vaak wordt uitgedaagd door groep 8, vriendschap gesloten met meneer Kelderman. Zij zorgen samen voor de piste en de facilitering van alle acts. En dan gebeurt er iets met Kelderman. De ‘piekerfabriek’ van Tobias draait op volle toeren: hoe moet het nu verder? Net nu hij een geweldige act heeft ontwikkeld met Hasna, het leukste meisje uit de klas en de hond van Mees Kees.
Of en hoe de acts van groep 6b doorgaan?

Hoppa! Is een Mees Kees-boek met leuke illustraties dat heerlijk vlot wegleest. Een verhaal waarin vele actuele thema’s bespreekbaar worden gemaakt, maar zo verpakt dat nergens de nadruk op wordt gelegd. Iedereen hoort erbij in deze klas waarbij ook Mees iets moet doen wat hij eerst niet durft. Het motto van de fancyfair ‘Met elkaar, voor elkaar’ geldt ook voor de gemêleerde klas van Tobias. Met het los te lezen deel Mees Kees, Hoppa! heb je een heerlijk leesboek in handen waarvan iedereen blij wordt!
3,5*

Reacties op: Hoppa! is grappig en serieus tegelijk

3
Mees Kees: Hoppa! - Mirjam Oldenhave
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker