Advertentie
    Renate VIP Club

Rosalinds leugen is een het eerste boek van Muna Shehadi over de drie zussen Rosalind, Eve en Olivia.
In het eerste deel gaat vooral over het verhaal van Rosalind, als ze samen met haar zussen tijdens het opruimen in haar vaders huis een document vinden die over de medische gegevens gaan van hun moeder de actrice Jillian Croft, gaat Rosalind op onderzoek uit, naar hoe het zit.
Zo komt ze op het spoor van Leila Allerton en haar gezin.

Het verhaal speelt zich deels af in Maine en deels in Princeton, je krijgt tijdens het lezen, van beide plekken wel een beeld, ook is het mooi dat doordat Leila haar moeder Libanese is, er iets van die cultuur in het verhaal gemengd is, zo kun je tijdens het lezen wel trek krijgen van de lekkere Libanese gerechten die in het boek genoemd worden. Leuke is dan ook dat sommige gerechten achter in het boek staan met hun recept.
De personages in het boek zijn ook gewoon leuk, er zit voor ieder wat wils in, het laat je ook zien dat er vaak meer achter een bepaalde situatie zit.
Zelf had ik het meeste met Rosalind, omdat ze ondanks dat ze altijd ergens makkelijk van af kwam als het tegen zit, ze zich nu wel echt ergens in vastbijt.

Mena Shehadi heeft een fijne schrijfstijl, ze schrijft heel beeldend, ze laat je al lezende zien hoe het er daar uit ziet, maar ze blijft je boeien, ze neemt je ook een klein beetje mee naar de filmwereld, wat natuurlijk altijd leuk is.

Het is een leuk en origineel verhaal, het maakt je tijdens het lezen nieuwsgierig naar hoe het nu zit met de waarheid, maar het laat je ook nadenken over bepaalde gebeurtenissen, soms wordt je ook een beetje op het verkeerde been gezet, dus je blijft wel altijd geboeid lezen.
Het is gewoon een prima en leuk boek, wat toch wel nieuwsgierig maakt naar de verhalen van Eve en Olivia.Reacties op: Rosalinds leugen

4
Rosalinds leugen - Muna Shehadi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker