Advertentie

Nelleke Noordervliet die vooral bij het grote publiek bekend is door haar talloze essays en columns werd in 2018 bekroond voor haar oeuvre met de Constantijn Huygensprijs.

In het boek ‘De val van Thomas G.’ kruipt Nelleke Noordervliet in de huid de eigenwijze uitgever Thomas, historicus van opleiding, die het extreem controversiële boek ‘Hedendaags fanatisme’ wil uitbrengen.

In ‘de val van Thomas G. heeft Nelleke Noordervliet niet enkel aandacht voor de protagonist Thomas G. zelf maar weet zij als geen ander elk personage een eigen stem te geven. Zij beheerst deze techniek perfect waardoor het personage zelfs niet bij naam genoemd dient te worden om te weten over wie het gaat.
De wisselende perspectieven zijn interessant. Hierdoor wordt elk personage goed uitgewerkt. Haar tekst wordt regelmatig doorspekt met droge humor en zelfs sarcasme. Zij kan zich ook verliezen in filosofische overpeinzingen waardoor dit boek niet snel wegleest. De verschillende verhaallijnen bemoeilijken eveneens de vlotte leesbaarheid.
.
Zoals steeds is de schrijfstijl van Nelleke Noordervliet op z’n minst gezegd speciaal te noemen. Haar beeldende schrijfstijl, soms zelfs poëtisch, zal menigeen aanspreken. Regelmatig vervalt zij jammer genoeg in het gebruik van moeilijke woorden, inclusief Franse scheldwoorden, die menigeen naar het woordenboek zal doen grijpen.

Kortom een literaire roman met een open einde.

Reacties op: de macht van de media

66
De val van Thomas G. - Nelleke Noordervliet
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners