Advertentie

Het debuut van Frank Goldammer ‘De vuurstorm’ werd in Duitsland een bestseller. Meer dan 100.000 exemplaren werden er reeds van verkocht.

Het verhaal speelt zich af in Dresden tijdens de laatste dagen van het naziregime. Wanneer de inwoners na het vrijgeven van het luchtalarm uit de schuilkelders komen worden er herhaaldelijk verminkte lijken van vrouwen aangetroffen. Rechercheur Max Heller die de nazi ideologie hoegenaamd niet aanhangt wordt belast met het moordonderzoek. Te midden van chaos, wantrouwen en dreiging van bombardementen probeert Max Heller deze moorden op te lossen. In Februari 1945 wordt Dresden bij een groot bombardement voor het grootste deel verwoest. Wanneer de Russen hun intrede doen in de stad komt het onderzoek in een stroomversnelling terecht.

De absolute apotheose is de ontmaskering van de dader. Deze kan niemand voorzien daar er op het einde vele afzonderlijke pistes tot de oplossing voeren. Gedurende het hele boek wordt de lezer telkens weer op een dwaalspoor gebracht wat de spanning zeker ten goede komt.

Het is niet verwonderlijk dat dit boek bij zoveel lezers in de smaak valt aangezien het geen gewone thriller of detective is. Het is ook een tijdsbeeld van Dresden en zijn bewoners rond 1945. De ‘gewone’ burgers die de toen heersende ideologie niet aanhingen hadden het zeer moeilijk. Met de inval van de Russen werd hun lot er niet beter op want alle Duitsers werden over dezelfde kam geschoren. Honger en angst waren schering en inslag. Toch probeerden de burgers in deze bizarre tijd het normale dagelijkse leven terug op te pakken.

De atmosfeer, het historische tijdsbeeld en de personages die Frank Goldammer ten tonele brengt maken van dit boek een absoluut prachtdebuut.

Reacties op: Historische thriller.

39
De vuurstorm - Frank Goldammer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker