Advertentie

‘Het oor van Malchus’ heb ik gekozen omdat ik heel graag boeken lees van Pieter Aspe. Mijn verwachtingen waren zeer hoog omdat ik meerdere boeken had gelezen van Pieter Aspe en ik heb nog geen slacht boek van hem gelezen. De flaptekst was ook wel overtuigend maar de reden waarom ik dit boek heb gekozen is gewoon omdat het van Pieter Aspe is.

Ik besefte dat mijn verwachtingen zo goed als klopte toen ik het verhaal begon te lezen. Ik heb al eerder boeken gelezen van Pieter Aspe en ik heb al eerder thrillers gelezen maar dit boek was anders. Er was meer geweld in, meer seksualiteit en het einde was niet zo goed als anders.

De structuur daarentegen was wel duidelijk en ik snapte de opbouw van het verhaal. Ook het verhaal was helemaal niet saai. het was zelfs zeer spannend. Enkel het einde was een beetje een teleurstelling. Het lijkt alsof de auteur lang en goed heeft nagedacht over de inleiding en het verhaal zelf maar niet over het einde en uiteindelijk iets ter plekke heeft verzonnen. Dat vind ik heel erg spijtig omdat dit zo een goed verhaal had kunnen zijn als het einde gewoon wat beter was.

Ik vond het verhaal aangrijpend omdat je er helemaal mee wordt ingetrokken. Vanaf de eerste pagina al. Enkel op het einde moet je een beetje doorzetten en ik zeg niet dat dit een slecht boek is, het is gewoon een andere leeservaring omdat het einde wel slecht is. Het boek was verrassend, origineel en af en toe een beetje moeilijk maar dat hoort erbij vind ik.

Ik heb me niet met een personage geïdentificeerd omdat ik dat eigenlijk nooit doe als ik lees maar ik stel me voor dat het recht voor mijn neus gebeurd.

Ik vond alles goed van het boek behalve het einde. Ik raad het ook aan aan leeftijdsgenoten omdat dit boek kan zorgen voor een beetje meer liefde voor het lezen en het kan ervoor zorgen dat jongeren meer gaan lezen want dat doet een Aspe met je. Het zuigt je er helemaal mee in.

Reacties op: Het oor van Malchus

67
Het oor van Malchus - Pieter Aspe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker