Advertentie

Het eerste deel van de serie over de familie Cazelets gaat over de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog. Het boek laat ons kennismaken met de familie Cazelets , de verhouding tussen de familieleden worden weergeven. Pas de laatste paar bladzijdes wordt er aandacht gespendeerd of de komende de oorlog wel of niet wordt doorgezet. Dit wordt gedaan door de familie Cazelets en huishouding naar de radio te luisteren waar een speech te horen is van Britse president Chamberlain.

Minpunten van dit boek is de schrijfstijl die schrijfster Elizabeth Jane Howard hanteert. In dit boek wordt het perspectief steeds afgewisseld tussen personages. Het is mij tijdens het lezen af en toe niet duidelijk bij welk familielid of personeelid ik het verhaallijn aan het lezen ben. In mijn ogen had dit gemakkelijk kunnen worden opgelost door een kopje toe te voegen. Dit is mijn ogen niet storend en wordt vaker toegepast in de boekenwereld. Ook had ik het fijn gevonden als het boek meer hoofdstukken had toegevoegd. De hoofdstukken die op dit moment worden gehanteerd zijn best wel lang.

Het eerste deel van de serie over de familie Cazelets heeft mij niet razend enthoustiast gemaakt. Hierdoor twijfel ik nog of ik de serie nog verder wil gaan lezen. Dit kwam met met name door de schrijfstijl die wordt gehanteert maar ook doordat er in dit deel van de serie nog vrij weinig gebeurt. Het is letterlijk een kennismaking met de familie Cazelets. De laatste paar honderd pagina's hebben dit nog enigszins goed gemaakt doordat er meer aandacht kwam voor aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.

Reacties op: langdradig verhaal over de aanloop naar WOII

361
Lichte jaren - Elizabeth Jane Howard
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,50 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker