Advertentie

Het prentenboek De jongen op de bank speelt zich volledig af in een speeltuin. Tim is daar met zijn vader, maar ze zijn daar niet alleen. In de speeltuin is het heel erg druk, alle toestellen zijn vol. De draaimolen, de glijbaan, op het klimrek: nergens plek voor Tim, lijkt het. Tim zit dan ook op de bank naast zijn vader. Dan is er plots een knuffelbeer in nood en kan Tim de held spelen, maar durft hij dat wel?

De illustraties in het prentenboek De jongen op de bank zijn voor kinderen vermoedelijk een feest der herkenning. De gebruikte felle kleuren zijn afgedrukt op glad en stevig papier, waardoor het boek veelvuldig door kleuters doorgebladerd kan worden. Het boek kan wel tegen een stootje. De illustraties brengen het verhaal eigenlijk al volledig in beeld. De kort maar krachtige teksten zijn daarop een mooie aanvulling.
Wie is er nou niet in een speltuin geweest? En stiekem vinden alle kinderen het best weleens een beetje eng. Zeker als je nieuw bent en je dus nog niemand kent. Toch? Tim, de jongen uit het boek, in elk geval wel! Het is er rumoerig en veel te druk. Om er dan zo maar even tussen te gaan spelen is best lastig. Dit boek laat zien dat het vaak allemaal best meevalt als je eenmaal de stap neemt en jij er net zo goed bij hoort als alle anderen.

Door de kort maar krachtige teksten is dit prentenboek ideaal om aan jonge kinderen voor te lezen. Verlegen of onzekere kinderen kunnen door dit verhaal misschien net over een drempel heen geholpen worden. Kinderen die hier van nature helemaal geen problemen mee hebben, vinden het door het verhaal misschien helemaal niet meer zo gek als een ander kind niet mee durft te spelen. Een prentenboek met een fijne boodschap: iedereen hoort erbij, ook jij!

Reacties op: Iedereen hoort erbij

1
De jongen op de bank - Corinne Averiss
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,90
E-book prijsvergelijker