Advertentie

Ziggy de zebra verheugt zich erg op vanavond, het is zaterdag en dus tijd voor het Maanlichttheater. Maar vandaag gaat het niet zoals gepland. Ziggy hoort een vogel roepen, zij is haar kindje kwijt. Hoewel Ziggy het maanlichttheater voor geen goud wil missen, gaat Ziggy toch zonder een seconde twijfel de vogel helpen. Samen zoeken ze overal naar het verdwaalde vogeltje, maar dat lijkt bijna een onmogelijke opgave. Ziggy en vogel hebben beide mooie zwarte en witte strepen en dat heeft het jonge vogeltje ook op haar vleugels. Het opvallende vogeltje zou dan toch ook makkelijk te vinden moeten zijn, maar onderweg zien ze overal strepen. Ze komen langs gestreepte bloemen, veren, kikkers en er is zelfs een enge slang met strepen. Zullen ze het vogeltje gaan vinden en komt Ziggy nog wel op tijd voor het maanlichttheater?

Ziggy en het maanlicht is vergeleken met andere prentenboeken vrij dik. Maar liefst 34 grote pagina’s vol illustraties, inclusief een spannend geschreven avontuur over een dappere zoektocht. Het verhaal - dat werd geschreven door Kristyna Litten - laat zich bovendien prima lenen als voorleesverhaal. Ook de mooie illustraties zijn creaties van Kristyna Litten en passen perfect bij het door haar zelf bedachte verhaal.

De gedetailleerde illustraties ogen grappig en fantasierijk. Ze komen niet heel realistisch over, maar de verschillende diersoorten zijn wel degelijk herkenbaar voor kinderen. Bovendien zijn het – mede door de natuurlijk ogende achtergrond - mooie prenten die niet zouden misstaan in een klaslokaal of kinderkamer. Het verhaal bevat meer dan voldoende spannende elementen om peuters en kleuters voor vrij lange tijd geboeid te houden. Een levendig en vindingrijk avontuur over vriendschap en elkaar helpen.

Reacties op: Vindingrijk avontuur over vriendschap

1
Ziggy en het maanlicht - Kristyna Litten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,95
E-book prijsvergelijker