Advertentie

Julia Forrester is een bekende pianiste. Na een familietragedie zoekt ze troost op de plek waar ze zich vroeger altijd fijn voelde, het landgoed Wharton Park waar haar opa de exotische orchideeën verzorgde. Wat deze tragedie is wordt pas later in het boek verteld maar meteen is wel duidelijk dat deze enorme sporen bij Julia heeft achter gelaten.

Wharton Park is niet meer wat het vroeger was en wordt zelfs verkocht. Samen met haar zus bezoekt Julia een veiling in de hoop een herinnering voor hun vader te kunnen kopen. Daar ontmoet Julia de huidige erfgenaam van het landgoed weer nadat ze hem vroeger ook al eens kort ontmoet had. Deze ontmoeting is van groot belang voor haar, zonder dat ze dat weet. Deze man komt haar een aantal dagen later een dagboek brengen wat ogenschijnlijk van haar geliefde opa is geweest en Julia besluit dit dagboek zonder het gelezen te hebben aan haar oma terug te geven. Haar oma Elsie is echter danig in de war gebracht door dit dagboek en een poosje later besluit oma dan ook om haar kleindochter deelgenoot te maken van een groot familiegeheim waar zelfs Julia’s ouders niets van weten. Zowel dit familie-geheim als de perikelen in haar eigen leven maken dat Julia voor moeilijke beslissingen komt te staan.

Het boek speelt zicht grotendeels af in het Engeland van net voor de 2e Wereldoorlog, compleet met debutantenbals en adelijke families, een groot contrast met het leven als de oorlog ook in Engeland zijn intrede doet. Naast dit verhaal speelt ook het verhaal van Julia in het heden en natuurlijk komen deze verhalen aan het einde samen.

Misschien dat velen het een te zoetsappig verhaal vinden en dat is het op sommige punten waarschijnlijk ook wel maar het is een prima verhaal waar zeker ook de ontberingen van de oorlog een aandeel hebben. Deze familietragedie is vlot en beeldend geschreven en heeft een aantal fijne karkaters die je wel in de juiste tijdsgeest moet zien.

Reacties op: Fijne familitragedie

594
De orchideeëntuin / Terug naar Wharton Park - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker