Advertentie

Een jonge vrouw is na een auto-ongeluk haar geheugen kwijt. Haar dure auto is niet geregistreerd, ze had geen papieren bij zich en ze droeg peperdure kleding en sieraden. Ze is niet als vermist opgegeven waardoor ze zich genoodzaakt voelt voorlopig in de staat Idaho te blijven en neemt haar intrek in een hotel in het plaatsje waar ze het ongeluk heeft gehad en probeert te achterhalen wie ze is. Samen met de sheriff besluit ze zich voortaan Madeline Dawson te noemen.

De knappe Madeline heeft last van nachtmerries, een stem in haar hoofd en ze heeft regelmatig behoorlijk morbide gedachten die niet altijd alleen maar bij een gedachte blijven… Naarmate de tijd verstrijkt komt ze erachter dat ze zeker niet de vrouw is die haar omgeving denkt dat ze is maar wie ze dan wel is…..en waarom mist niemand haar? Ze besluit een privé-detective in te huren om haar te helpen in haar zoektocht naar wie ze was voor het ongeluk. Deze actie heeft echter grote gevolgen….

Madeline is een bijzondere persoonlijkheid die nergens onopgemerkt blijft. Na het ongeluk wordt ze verliefd op twee personen tegelijkertijd. Hoewel beide relaties volkomen anders zijn is er wel degelijk sprake van liefde. Voor de lezer maakt deze kant van Madeline haar wat menselijker. De andere kant van haar persoonlijkheid is er één die namelijk helemaal niet strookt met alles wat menselijk is!!! Voor Madeline is het soms ook lastig te merken hoe ze over bepaalde zaken en mensen denkt want ze heeft geen idee waarom ze dat doet. Gaandeweg komt ze wel steeds meer over zichzelf te weten maar dat maakt het er allemaal niet eenvoudiger op. Deze quote voor in het boek is veelzeggend:

“Be polite, be professional, but have a plan to kill everyone you meet “ – General James Mattis

Een bijzonder boek met een paar aparte wendingen. Verder veel bloederige details die sommigen misschien wel als onnodig zouden kunnen beschouwen maar die zeker wel bij het verhaal passen. Wanneer Madeline steeds meer over haar verleden te weten komt is er een punt waar het naar mijn idee allemaal een beetje te zweverig en te ver gezocht wordt. Toch was dat geen belemmering om verder te lezen.

De schrijfstijl is heel prettig, soms kort en bondig dan weer uitgebreid en heel beeldend. Geen onnodig ingewikkelde zinnen of dure woorden, gewoon heel prettig om te lezen.

Reacties op: Heb geduld en vertrouwen

13
Zon van de nacht - Jerrad Hoff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker