Advertentie
    Sanne de Graaf Hebban Recensent

Fantastische foto’s in een inspirerend boek voor kinderen vanaf een jaar of zeven over het maken van de meest creatieve prenten. Met spullen die in en om het huis te vinden zijn, heeft Jan von Helleben de meest aparte avonturen in één beeld weten te vangen. En jij kan dat ook! Met rietjes tover je jouw hond om tot een punker, een spiegel maakt van jou een slangenmens met veel benen en door van standpunt te veranderen kun je ineens zweven.

In bijna honderd pagina’s laat von Holleben zien welk beeld je kunt maken met alleen een beetje fantasie en een aantal doodgewone spulletjes. Hij laat zoveel zien dat de verbeelding vanzelf geprikkeld wordt. Gaan je handen niet jeuken om zelf met de camera aan de slag te gaan, dan is het alleen al een genot om naar de shots te kijken en te raden hoe de fotograaf tot het eindresultaat is gekomen.

Al bladerend door Fantastische foto’s word je zo in beslag genomen door de gekke beelden dat je haast zou vergeten dat er ook tekst in het boek staat. Toch is die tekst zeker van toegevoegde waarde. In enkele regels weet Monte Packham aan kinderen uit te leggen wat er op de platen te zien is en hoe zij zelf tot een dergelijk resultaat kunnen komen.
Met behulp van korte lijstjes met benodigdheden en stappenplannen kunnen kinderen aan de slag gaan. De lezer kan namaken wat hij op de foto’s ziet, maar ook zelf een invulling geven aan het geheel door te werken met de uitgelegde techniek. Zij die moeite hebben met het vinden van hun fantasie, worden geprikkeld in actie te komen door vragen die (op rijm) worden gesteld. Dit daagt hen uit om na te denken over de verschillende scenes en hun eigen draai aan het geheel te geven.

Fantastische foto’s is een fantastisch boek dat zal zorgen voor uren fotografie plezier. Kinderen zullen niet kunnen wachten om zelf achter de lens te kruipen. Het boek is ook voor leerkrachten interessant voor het ontwikkelen van lesideeën doordat niet alleen de thema’s fotografie en perspectief worden aangehaald en de creativiteit wordt geprikkeld, maar ook omdat het een mooie gelegenheid creëert om samen te werken.
Fantastische foto’s leidt tot fantastische foto’s!

Reacties op: Leg je eigen fantasiewereld vast op beeld

1
Fantastische foto's - Jan von Holleben Monte Packham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker