Meer dan 4,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Chiara Arrighetti, een 61 jarige succesvolle modeontwerpster, huurt een journaliste in om haar biografie te schrijven. Tot dit moment heeft ze nooit iets over haar privéleven gedeeld. In haar villa aan het Comomeer vertelt Chiara over haar liefdesleven en succesvolle carrière, maar ook over wat ze vroeger heeft meegemaakt in de oorlog. Aan de hand van haar dagboek wordt duidelijk wat voor gruwelijke gebeurtenissen er hebben plaatsgevonden in augustus 1944. Gebeurtenissen die Chiara voor iedereen geheim heeft gehouden...

Het verhaal wordt verteld zoals Chiara dat aan de journaliste Francesca vertelt, afgewisseld met dagboekfragmenten uit 1944. Op deze manier wordt de spanning zeer goed opgebouwd, omdat de lezer steeds een beetje meer informatie krijgt over wat Chiara als klein meisje precies heeft meegemaakt.
De personages zijn sterk uitgewerkt. Je leert Chiara goed kennen, maar ook haar kinderen en Anthony wekken veel sympathie op. Chiara blijkt een sterke vrouw te zijn, met een verleden dat haar voor altijd getekend heeft.
Door de zeer beschrijvende manier van schrijven, word de lezer meegenomen in het leven van Chiara en krijgt de ontroerende gebeurtenissen tot in detail mee. Een verhaal om een traantje weg te pinken en even helemaal stil van te zijn.

Reacties op: Om even helemaal stil van te zijn...

70
Sant'Anna - Jerrad Hoff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken