Advertentie
    Selene VIP Club

Ariel wil graag bij de walvissen gaan kijken. Onderweg komt ze Botje tegen, maar als Ariel zou zeggen dat ze naar de walvissen gaat, wil Botje niet mee. Dus Ariel vertelt niet waar ze heengaat en samen met Botje gaat ze een "stukje zwemmen".

Dit verhaal speelt zich af vóór de film "De kleine zeemeermin". Ariel is nieuwsgierig naar alles wat er in de zee leeft en houdt zich niet bezig met de mensenwereld. Wel ziet ze er ongeveer even oud uit als in de film.

Je weet meteen aan het begin al dat Botje straks voor een verrassing komt te staan, dus het blijft spannend om te zien hoe hij gaat reageren zodra hij erachter komt waar Ariel echt naartoe wilde!
Ariel wacht echter ook een verrassing op het moment dat ze aankomen bij de plek waar ze de walvissen zou ontmoeten...

Op de kaft kijkt Ariel een beetje verbaasd over haar schouder naar drie visjes die staan te zingen. Voor haar staat Sebastiaan de krab die visjes te dirigeren. Botje zwemt erbij en vindt het zo te zien wel leuk!
Dit is geen scène die in het verhaal voorkomt en verraadt dus ook helemaal niets over het avontuur.

Elke pagina bevat mooie, grote tekeningen die precies laten zien wat er in de tekst staat. Het is wel nodig om de tekst erbij te lezen om het verhaal te kunnen begrijpen, omdat je anders niet weet waar Botje bang voor is.
De meeste tekeningen hebben een achtergrond (zee, lucht, planten), maar op sommige tekeningen zie je alleen de personages (met bijvoorbeeld een rots waar Ariel op zit).
De gezichtsuitdrukkingen laten duidelijk de emoties van de personages zien, ook bij de dieren. De tekeningen zijn heel mooi digitaal ingekleurd, zonder zwarte lijnen. De personages hebben wel lijnen, maar die zijn net een tint donkerder dan de ingekleurde vlakken (dus het rode haar van Ariel heeft donkerrode lijnen). De zee en de lucht boven water zijn wat grover ingekleurd, terwijl de personages en de onderwaterwereld veel gladder zijn ingekleurd (zonder zichtbare individuele "penseelstreken"). Het licht komt onder water altijd van boven, ook al zitten ze soms zo diep dat daar eigenlijk geen zonlicht zou moeten komen.

Ariel plaagt Botje wel met zijn angsten, maar het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe bang te zijn. Ariel is, net als in de film, nogal geneigd om op het gevaar af te gaan. Botje is, net als aan het begin van de film, bang voor vanalles en nog wat. In dit geval wil Ariel alleen naar walvissen gaan kijken, dus veel gevaar is er verder niet.

Op elke pagina staan een paar zinnen (maximaal drie). Het zijn korte zinnen, maar er is wel een goede afwisseling tussen dialogen en beschrijvingen. Het is geschikt om voor te lezen, maar ook simpel genoeg om zelf te lezen.

Reacties op: Leuk, kort verhaaltje met hele mooie tekeningen

1
Ariel en Botje op avontuur - Amy Sky Koster
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker