Advertentie
    Selene VIP Club

"Frozen II" is het verhaal van de film in stripvorm. Elsa hoort een vreemde stem, maar zij is de enige die die stem kan horen. Ze volgt de stem, samen met haar zusje en vrienden, naar het Betoverde Bos in het verre noorden, dat afgesloten is van de buitenwereld door een dikke laag mist.

Vooraan het boek wordt een introductie gegeven van de personages. Hierin staan ook een aantal nieuwe personages, maar in het verhaal komen deze maar een paar keer voor. Waarschijnlijk komen ze in de eigenlijke film meer voor, maar zijn de scènes waar zij in voorkomen niet heel relevant voor het grote verhaal.
De bekende personages uit de eerste film, zijn wel veel aanwezig en hun gedrag past ook bij hun karakters zoals ze in de eerste film zijn neergezet.

Alle tekeningen zijn speciaal gemaakt voor dit stripboek. De film is 3D-animatie, maar de tekeningen in dit boek zijn gemaakt met vaak grove (digitale) penseelstreken. De vormen van de personages (zoals hun hoofden) komen wel overeen met de 3D-animatie. Net als in de animatie hebben ook deze tekeningen geen zwarte lijnen, al worden er soms wel lijnen gebruikt in het gezicht (donkerbruin) en in kleding (ook een tint donkerder dan de vlakken van de kleding zelf). Voor de inkleuring is gewerkt met gekleurde vlakken met licht en schaduw.
De achtergronden zijn in dit verhaal belangrijk, omdat veel van de gebeurtenissen afhankelijk zijn van de locatie waar de personages zich bevinden. Net als de personages zijn de landschappen op een beetje "ruwe" manier ingekleurd, maar dat is juist wel mooi en past goed bij bijvoorbeeld bomen in het bos.

Het verhaal is niet overal even duidelijk, vooral de redenen waarom dingen gebeuren. Bijvoorbeeld waarom Elsa aan het begin van het verhaal ijswezens creëert en daarna de fontein opdroogt. Verderop in het verhaal wordt dit wel een beetje uitgelegd, maar op het moment zelf zijn het niet de meest duidelijke pagina's.

De tekstballonnetjes zijn klein en bevatten weinig tekst. De paar langere gesprekken die in het verhaal voorkomen, worden verspreid over meerdere afbeeldingen.
Af en toe worden er ook blokjes gebruikt waarin dingen beschreven worden die niet duidelijk overgebracht kunnen worden via de tekeningen. Dat zijn vooral beschrijvingen van dingen die in de film met bewegende beelden wel goed zichtbaar zijn, zoals "De mist begint op te trekken.".

Het is leuk dat in deze film wat antwoorden worden gegeven op de vragen rond Elsa's krachten en de ouders van Anna en Elsa. Terwijl de eerste film (losjes) gebaseerd is op het verhaal van de Sneeuwkoningin, is dit een heel nieuw verhaal waar niet echt een duidelijk sprookje in te herkennen is. Het thema wat in de eerste film ook een rol speelde, namelijk de liefde tussen twee zussen, komt in dit verhaal ook naar voren. Al is Elsa weer eigenwijs en wil ze dingen zelf doen, juist om haar zus te beschermen...
Uiteindelijk komt het natuurlijk allemaal weer goed en het einde voelt ook alsof iedereen nu op de plek zit waar hij of zij het beste past.

Op de kaft hangt Elsa in de lucht en laat stromen magie uit haar handen vloeien. Voor haar rennen Kristoff, Anna en Sven angstig richting de kijker, terwijl Olaf de sneeuwpop er vrolijk tussendoor springt.
De tekenstijl op de voorkant is iets anders dan die in het boek zelf. De neuzen van Anna, Elsa en Kristoff zijn bijvoorbeeld heel oranje/rood/bruin, alsof ze het koud hebben. Elsa ziet er op deze tekening uit als de vijand, wat ze natuurlijk niet is. Aangezien er zo ontzettend veel mooie filmposters zijn van Frozen II, is het wel jammer dat ze niet zo'n afbeelding voor de kaft hebben gekozen.

Het is een goede strip om een idee te krijgen van het verhaal van de film, maar het lijkt wel alsof er veel van de kleinere dingen weggelaten worden. Het is waarschijnlijk dus duidelijker om de film te bekijken.

Reacties op: Stripverhaal gebaseerd op de film, maar minder duidelijk

1
Disney Frozen II -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker