Advertentie
    Selene VIP Club

"Er zitten 101 dieren in dit boek" is een kartonnen boekje waarvan de pagina's doormidden zijn gesneden (de bovenste delen zijn iets groter dan de onderste delen). Het is een zoekboekje met tekeningen vol dieren in vrolijke, maar wel realistische kleuren.

Dit boek heeft maar zes kartonnen bladzijden, maar de bovenste en onderste helft van elke bladzijde kun je wel los omslaan!
Achterin het boek staan nog een paar andere zoekspelletjes die je kunt doen met de tekeningen. Het grootste deel van dit boek bestaat uit tekeningen. Linksbovenin elke twee pagina's staat wel een klein blokje tekst met de naam van de leefomgeving en een vraag aan de lezer, maar de focus ligt duidelijk op de afbeeldingen en het zoeken van de dieren.

Er zijn vijf leefomgevingen waarin je dieren kan zoeken, namelijk de jungle, de zee, de vijver, maar ook de kinderboerderij en de dierentuin. Er is ook een boek over zeebeesten in deze zelfde serie, maar de zeedieren die in dit boek staan, hebben wel allemaal een andere tekening. Er zijn dus geen tekeningen hergebruikt voor beide boeken.
De dierentuin is natuurlijk een manier om er nog een paar extra leefomgevingen aan toe te voegen, maar het zou leuker zijn geweest als ze toch één van die leefomgevingen uitgelicht zouden hebben. Sommige dieren staan nu zowel in hun eigen leefomgeving als in de dierentuin.

Bij elke omgeving staan twee korte zinnen, altijd met een vraag aan de lezer (zoals "Kun jij al hun geluiden nadoen?"), zodat er altijd weer iets extra's te doen valt!
Ook staat bij elk dier op de onderste helft van de pagina de naam erbij geschreven. Het lettertype is een beetje speels, maar nog steeds duidelijk te lezen. Het lijkt een beetje op een handschrift.

Vooral in de jungle is het een vrolijke, drukke boel. Het is natuurlijk wel wat onrealistisch dat een tijger glimlachend naast een olifant staat en met een lachende krokodil lijkt te staan kletsen, maar ook de verhoudingen zijn niet zoals in het echt (de ringstaartmaki is niet veel kleiner dan de tijger en de kameleon is bijna net zo groot als een aap). Als de verhoudingen van de dieren echter wel realistisch zouden zijn en de jungle niet zo vol, zou het een veel moeilijkere zoekplaat zijn geweest! Dit boek is namelijk bedoeld voor peuters en kleuters. De kleuren van de dieren zijn wel realistisch, dus als je er een foto naastlegt, zijn de dieren goed te herkennen.

De dieren zijn heel schattig getekend. Er zijn best veel dieren die glimlachen, waardoor de onderste paginadelen een vrolijke sfeer hebben.

Het is een mooi kartonnen boekje vol schattige dierentekeningen. De zoekplaten zijn druk genoeg dat je wel even aan het kijken bent, maar ook niet supermoeilijk. Dit boek is bedoeld voor peuters en kleuters. Ook zonder dat iemand de tekst voorleest, is het duidelijk wat je met dit boekje kan doen.

Reacties op: Vrolijk zoekboekje vol schattige dierentekeningen

1
Er zitten 101 dieren in dit boek - Rebecca Jones
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker