Advertentie
    Selene VIP Club

"Er zitten 101 zeebeesten in dit boek" is een kartonnen boekje waarvan de pagina's doormidden zijn gesneden (de bovenste delen zijn iets groter dan de onderste delen). Het is een zoekboekje met tekeningen vol zeedieren in vrolijke, maar wel realistische kleuren.

Dit boek heeft maar zes kartonnen bladzijden, maar de bovenste en onderste helft van elke bladzijde kun je wel los omslaan!
Op de voorkant zwemmen of vliegen alle zeedieren rondom de titel, die in een cirkel midden op de kaft staat. Achterin het boek staan nog een paar andere zoekspelletjes die je met de afbeeldingen in dit boek kan doen.

Het grootste deel van dit boek bestaat uit tekeningen. Linksbovenin elke twee pagina's staat wel een klein blokje tekst met informatie over het landschap en een vraag aan de lezer, maar de focus ligt duidelijk op de afbeeldingen en het zoeken van de dieren.
Bij elke omgeving staan twee korte zinnen, altijd met een vraag aan de lezer (zoals "Zoek naar de zeebeesten die licht geven in het donker"), zodat er altijd weer iets extra's te zoeken valt!
Ook staat bij elk dier op de onderste helft van de pagina de naam erbij geschreven. Het lettertype is een beetje speels, maar nog steeds duidelijk te lezen. Het lijkt een beetje op een handschrift.

Op de onderste helften van de pagina's staan allemaal tekeningetjes van zeedieren of dieren die langs of boven de zee leven (zoals bijvoorbeeld vogels of ijsberen). Het zijn schattige, versimpelde tekeningen, met iets grotere of duidelijkere ogen dan normaal. De dieren zijn wel duidelijk herkenbaar als je een foto van het dier ernaast legt, want de gebruikte kleuren zijn wel realistisch. Soms heeft de illustrator een dier ook wat vrolijker getekend, zoals een octopus met een glimlachend mondje en grote wit/zwarte ogen.

Op de bovenste helften van de pagina's zie je al deze dieren terugkomen. Elke pagina heeft een andere leefomgeving, zoals de poolwateren (Noord- en Zuidpool zijn hier wel gecombineerd), een koraalrif, aan de kust of in de diepte van de oceaan. De omgevingen zijn simpel getekend, maar ze staan zo vol met dieren en planten dat het niet erg is dat de achtergrond verder iets simpeler is getekend. De verhoudingen van de dieren zijn echter niet altijd even realistisch, al zijn de walvissoorten bijvoorbeeld wel de grootste dieren op de pagina.

Ook opvallend: in elk landschap zie je wel iets van mensen of menselijke activiteit. Soms zwemt er een duiker rond, zitten mensen in een bootje, zie je huizen of boten zonder mensen.

Het is een mooi kartonnen boekje vol mooie, schattige dierentekeningen. De zoekplaten zijn druk genoeg dat je wel even aan het kijken bent, maar ook niet supermoeilijk. Dit boek is bedoeld voor peuters en kleuters. Ook zonder dat iemand de tekst voorleest, is het duidelijk wat je met dit boekje kan doen.

Reacties op: Een kartonnen zoekboekje voor peuters en kleuters

1
Er zitten 101 zeebeesten in dit boek - Rebecca Jones
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker