Het dagelijkse leven op kantoor
Ik luisterde 'De verwarde cavia terug op kantoor' van Paulien Cornelisse. Heel nieuwsgierig was ik naar dit boek dat voor de NS Publieksprijs was genomineerd en ook heeft gewonnen. In korte hoofdstukken beschrijft Cornelisse het dagelijkse leven op kantoor heel droog en met humor. Helaas had ik meer verwacht van dit winnende boek. Het verhaal begint veelbelovend maar na enkele hoofdstukken had ik het wel even gehad. Het is dan ook aan te raden om dit boek tussendoor te luisteren/lezen, en een aantal hoofdstukken per keer te doen. Cornelisse leest haar boek zelf voor in podcast verhalen, 2 verhalen per keer. Dit doet ze overigens erg leuk.
'De verwarde cavia terug op kantoor' is het vervolg op 'De verwarde cavia'. Paulien Cornelisse is cabaretière en schrijfster van boeken en columns. Waaronder de 150-woorden-column op de voorpagina van de Volkskrant.