Advertentie

Pjotr Vreeswijk is werkzaam als wijkagent aan bureau Scheveningen waar hij de spil tussen de politie en burgers vormt. Daarnaast is hij auteur van ‘Masterplan’ (2016), zijn debuut die door ThrillZone uitgeroepen werd tot beste thrillerdebuut van 2016, ‘Dwaalspoor’ (2017) en ‘Schaduwstrijder’ (2019), zijn nieuwste thriller. Pjotr Vreeswijk is een fan van auteurs als Robert Ludlum en Tom Clancy. De manier waarop deze auteurs de werkelijkheid met fictie weten te combineren spreekt hem enorm aan.

In ‘Schaduwstrijder’ zet Suzanne Boyle, een Britse in dienst van de CIA, alles op alles om de wereld van de ondergang te redden. In haar zoektocht roept Suzanne de hulp in van oude, maar ook nieuwe vrienden. Leidt het spoor wel naar redding, en kan ze haar vrienden vertrouwen?
In ‘Schaduwstrijder’ reizen drie personages naar dezelfde plek op aarde. Alle drie volgen ze een andere weg met een verschillend doel. Hun reizen hebben echter één ding gemeen: een zekere dood voor allen.

Met ‘Schaduwstrijder’ heeft Pjotr Vreeswijk wederom een razendsnelle actiethriller geschreven. Deze keer volgen we Suzanne Boyle op de voet. Ze reist in opdracht van de CIA naar Syrië om een massagraf te onderzoeken in de Syrische woestijn. Ze stuit op bewijsmateriaal dat ze nader wil laten onderzoeken, maar wordt dan geheel onverwachts van de zaak afgehaald. Suzanne laat het er niet bij zitten en gaat samen met een oude vriend, kolonel Gideon Joubert, verder op onderzoek uit. Het wordt een zeer gevaarlijke tocht, waarbij Suzanne zich ook nog eens moet afvragen welke vrienden ze wel en welke vrienden ze niet kan vertrouwen.
Pjotr Vreeswijk neemt ons ook deze keer weer mee op een gevaarlijke reis. Het tempo ligt erg hoog en de gebeurtenissen volgen elkaar in een rap tempo op. We voelen het gevaar waarin Suzanne en haar vrienden zich begeven. Gruwelijke gebeurtenissen passeren de revue en laten je huiveren.

‘Je hebt ons belazerd! Vieze vuile kloothommel!’ De kolonel vloog overeind, greep hem bij zijn kraag en duwde hem hardhandig tegen de romp van de heli. Met zijn onderarm deed hij een poging om zijn strottenhoofd te verbrijzelen.’

Het boek bevat maar liefst 92 korte hoofdstukken, voorafgegaan door een proloog en gevolgd door een epiloog en nawoord. Net als in Vreeswijk zijn eerdere boeken, staat ook nu boven elk hoofdstuk waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. De schrijfstijl is beeldend, je kunt je een goed beeld vormen van de verschillende locaties. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, en meerdere verhaallijnen lopen langs elkaar om aan het eind vloeiend samen te vallen. De spanning is volop aanwezig, wat een must is voor een goede thriller. Ook deze keer gebruikt de auteur weer cliffhangers aan het einde van zijn hoofdstukken. Dit maakt dat je alleen nog maar door wilt blijven lezen. Vreeswijk zet ons ook deze keer steeds weer op het verkeerde been.

Kortom: ‘Schaduwstrijder’ is een duizelingwekkende actiethriller, een mustread voor iedereen die van een goede actiethriller houdt.
Ik waardeer deze thriller dan ook met 4,5*

Reacties op: Een duizelingwekkende actiethriller

40
Schaduwstrijder - Pjotr Vreeswijk
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,00 Bestel het e-book € 5,99
E-book prijsvergelijker