Een prachtig psychologische thriller

Sofieken22 07 oktober 2025
De familie Visser is de populairste vlogfamilie van Nederland, met de tweeling Roosje en Hannah als publiekslievelingen. Maar wanneer de meisjes plotseling worden ontvoerd, verandert hun perfecte online leven in een nachtmerrie.
Terwijl het hele land meekijkt, moeten hun ouders vechten om de waarheid te vinden maar wie kun je nog vertrouwen als iedereen meekijkt?

Vanaf de eerste bladzijde zat ik er helemaal in.
Het voelde alsof het boek me vastgreep en niet meer losliet.
Ik hou enorm van psychologische thrillers, en dit verhaal raakte precies de juiste snaar: het is spannend, meeslepend en tegelijkertijd heel toegankelijk geschreven. Het leest echt heerlijk vlot weg.
Ik betrapte mezelf erop dat ik telkens dacht: “Nog één hoofdstukje”… en voor ik het wist was ik weer een uur verder.

Wat ik er persoonlijk zo sterk aan vond, is dat het niet alleen draait om spanning of plotwendingen. Het gaat ook over de kwetsbaarheid van mensen, over emoties die onderhuids blijven sluimeren en langzaam naar boven komen.
Soms voelde ik bijna zelf die beklemming, die onzekerheid: wie kan ik vertrouwen?
Wie speelt een spel?
Het maakte dat ik niet alleen toeschouwer was, maar me echt onderdeel voelde van het verhaal.

Dit boek gaf me precies datgene waar ik zo van hou in een thriller: dat psychologische spelletje tussen de personages, die continue twijfel die je als lezer ervaart, en de emotionele lagen die het verhaal zoveel meer maken dan alleen “spanning”. Het was genieten van begin tot eind en zeker ook met kippenvelmomenten.

Ik kan oprecht zeggen dat Huilen achter de camera één van die boeken is die ik met plezier zou herlezen. Het voelde als een verhaal dat me zowel vermaakt als geraakt heeft. Een echte aanrader voor iedereen die van psychologische thrillers houdt die je meeslepen en je ook na de laatste bladzijde nog bezighouden.

Meer recensies van Sofieken22

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.