Advertentie

Unni Lindell is naast schrijver ook freelance vertaalster en journalist. Ze is in Noorwegen vooral bekend vanwege haar detectiveserie over Cato Isaksen, maar schreef ook meerdere kinderboeken en een gedichtenbundel. Van de boeken over Commissaris Isaksen zijn al meerdere in het Noors verfilmd.


Politieagent Marian Dahle is na een ongeluk net weer aan het werk op de afdeling Cold Cases als er een moord wordt gepleegd op precies dezelfde plek waar vijf jaar geleden een meisje werd vermoord. Cato Isaksen zet haar op de moordzaak en Marian zet alles op alles om de moordenaar te vinden zelf als het gevaar wel heel dichtbij komt. Dit terwijl de dochter van het slachtoffer, Agnes, haar eigen plan trekt en het onderzoek en zichzelf hierbij in gevaar brengt. 


De drone is het twaalfde boek in de Cato Isaksen reeks van Unni Lindell, maar kan los van de andere delen gelezen worden. In dit boek staat Marian centraal en beleef je het meeste van het boek vanuit haar oogpunt. In het begin is het wat verwarrend dat er opeens wordt gewisseld tussen de verschillende personages. Zodra je ze allemaal 'kent' leest dit fijner en is de switch tussen bijvoorbeeld Marian en de dader juist heel leuk om te lezen omdat ze beide hetzelfde moment beschrijven, maar dan vanuit een ander oogpunt. De schrijfstijl van Unni is heel beeldend, waardoor je de omgeving zo voor je ziet en het gevoel hebt alsof je zelf naast Marian loopt. Doordat de spannende en rustige stukken goed afgewisseld worden in De drone blijf je niet te lang hoog in de spanningsboog blijft zitten en door deze goede opbouw blijft het spannend tot aan het einde. Ook zijn de personages op een fijne manier uitgewerkt en zijn ze herkenbaar voor de lezer. De veelal gestresste Marian, de labiele Agnes en uiteraard de moordenaar maken De drone tot een realistisch en levendig verhaal. 

(Deze review verscheen eerder op vrouwenthrillers.nl)

Reacties op: Een levendige, spannende thriller

90
De drone - Unni Lindell
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker