Advertentie

Petra Spark studeerde communicatiewetenschappen aan het KU Leuven. In 2017 debuteerde ze met Artikel 13. Een kans op zes is haar tweede boek. De achterflap is veelbelovend. Het verhaal klinkt spannend en Spark is niet bang om gevoelige onderwerpen als kinderpornografie aan te snijden. Het verhaal begint gelijk goed met een angstige aanval op Alexandra.

Terwijl ze het pad afliep merkte ze dat haar schaduw een vreemde vorm aannam. De zon stond laag achter haar en wierp niet één schaduw op het wandelpad maar twee. Het pad was breed genoeg waardoor ze makkelijk kon worden ingehaald. Toch overlapte een lange schaduw de hare. Iemand liep achter haar.

Alexandra haar zoon verdween 14 jaar geleden en werd nooit gevonden. Als Alexandra een brief krijgt van iemand die meer lijkt te weten gaat ze op onderzoek uit. Dan ontwaakt ze op een ochtend in een huis waar ze het lot van haar zoon zelf mag gaan ervaren.

Qua karakters schreef Petra een uniek verhaal, halverwege verandert namelijk de hoofdpersoon en richt je je totaal op ander persoon dan Alexandra, dit is in het begin wat wennen maar geeft wel een leuke en weinig voorkomende twist aan het verhaal.De spanning in Een kans op zes blijft het hele verhaal door voelbaar en het eindigt met een spannende twist. Helaas zijn er bij dit boek fouten gemaakt waardoor je met moeite door het boek komt. Zinnen zijn bijvoorbeeld op verkeerde wijze geformuleerd, wat het lezen niet ten goede komt. Daarnaast lijkt er ook een taalbarrière. Natuurlijk zijn de Vlaamse uitspraken van Petra, die zelf Belgisch is, logisch maar het zijn er zoveel dat het voor de Nederlandse lezer storend kan zijn. Dit alles maakt dat het leesplezier van dit boek enorm afneemt en het boek zich, ondanks de spannende plot, voortsleept. Zeer zonde van een boek wat zo goed en spannend had kunnen zijn.

Deze recensie verscheen eerder op vrouwentrillers.nl

Reacties op: Een gemiste kans

20
Eén kans op zes - Petra Spark
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker