Advertentie

Door middel van vrolijke versjes wordt je vertelt over allerlei leuke voertuigen. Een bijzondere treinreis door een dierentuin, een oom die in een zeppelin de wereld over vliegt of achterin de auto op weg naar je vakantiebestemming, alles wordt vertelt in dit vrolijke leuke boekje.

Dit boek is echt een genot om te lezen en te bekijken. Ook als volwassene zul je regelmatig hardop moeten lachen om de vrolijke, wat ondeugende wijze waarop de versjes geschreven zijn. Een scheetje hier, een poepje daar, het is heerlijk om de ongedwongen schrijfstijl van dit bekende duo te lezen. Reken maar dat je als ouder net zoveel plezier aan dit boek beleefd als je kind. Het is echt een feestje om dit boek te lezen.

“Ze gingen allemaal op reis en waren supersnel. Toch hebben ze dit boekje niet maar jij gelukkig wel!”

Ook de illustraties zijn prachtig gemaakt door Mark Janssen. Hij maakt in de meeste plaatjes op de achtergrond meer gebruik van donkere kleuren waardoor het essentiële in de illustraties eruit springt. De kleuren lopen soms in elkaar over wat een erg mooi contrast geeft. Het lukt hem om steeds als je de pagina omslaat een hele nieuwe sfeer te creëren, dit doet hij doordat hij gebruikt maakt van andere kleuren en technieken waardoor elk nieuw plaatje haast door iemand anders gemaakt lijkt te zijn. Hierdoor laat Mark Janssen echt zien wat hij kan.
Dit onwijs grappige prentenboek is aan te raden vanaf 4 jaar.

Marianne Busser en Ron Schröder zijn een begrip in het Nederlandse kinderboekenland. Door hun levendige fantasie schrijven ze de mooiste, grappigste en leukste verhalen. Ze blijven maar nieuwe dingen bedenken en zijn daardoor populair geworden bij jong en oud.

Mark Janssen is fulltime illustrator en heeft al meer dan 450 kinder- en prentenboeken mogen illustreren, waarvan meerdere ook werden vertaald. In 2016 schreef hij zijn eerste prentenboek genaamd Niets gebeurt, dit boek werd lovend ontvangen waarna hij nog 2 prentenboeken, Dino’s bestaan niet en Eiland, schreef en illustreerde.

Reacties op: Een genot om te lezen en te bekijken

1
Van zeppelin tot graafmobiel - Marianne Busser Ron Schröder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 6,99 Bestel het e-book € 2,49
E-book prijsvergelijker