Advertentie

Faye van Laar woont al vanaf jongs af aan in een psychiatrische inrichting waar haar vader directeur van is en waar zij niet alleen dochter maar ook als patiënt verblijft. Op de dag dat Emilie, als nieuwste patiënt, binnen de muren van Groot Loenen komt wonen veranderd alles voor Faye. Emilie lijdt na de zelfmoord van haar vriend Steven aan achtervolgingswaanzin en is ervan overtuigd dat haar vriend vermoord is en de moordenaars nu achter haar aanzitten. Faye wil haar graag geloven maar weet ook hoe diep psychische stoornissen kunnen gaan. Op het moment dat Emilie verdwijnt weet Faye zeker dat ze de waarheid sprak. Samen met rechercheur Simon te Bresser, die de zaak van Steven nooit heeft kunnen laten rusten, gaan ze op zoek naar de waarheid.

Een ijzersterk eerste deel over Faye van Laar. Het boek heeft doordat het zich grotendeels afspeelt in of rond de psychiatrische inrichting afspeelt een bijzondere setting en verrassende karakters. De aandoening van elk personage is door Corine goed beschreven waardoor je je al gelijk goed kunt inleven in het verhaal en de personen. Faye is iemand die je direct in je hart sluit door de liefde en de hulp die ze heeft en wil geven. Het verhaal spreekt een ieder die op de Veluwe is geweest direct aan aangezien het zich in deze omgeving afspeelt, hierdoor word het verhaal nog persoonlijker en laat het je niet meer los tot de laatste bladzijde, en aangezien er een tweede boek over Faye komt blijft zij maar in je hoofd rondspoken!
Persoonlijk kan ik niet wachten om het volgende deel!

Corine Hartman (1964) heeft met 5 Gouden Strop nominaties en 2 Hebban Awards haar naam als Nederlandse thrillerauteur zeker waargemaakt. Ze schreef eerder al verschillende boeken series en begint met Een duister pad aan een nieuwe reeks over borderliner Faye van Laar.

Reacties op: Ijzersterke nieuwe serie van Corine

116
Een duister pad - Corine Hartman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker