Advertentie

Het boek 100mooiste tempels van Azië valt onder een hele reeks van de 100. Deze gaan over architectuur ,opgravingen , pleinen , popsterren, enz…
Cover
De cover onthuld al direct waarover dit boek vooral zal gaan.
Onderwerp
Het onderwerp van dit boek zijn de 100 mooiste tempels die men kan vinden op Aziatisch grondgebied. Zoals bv Pakistan , India , Nepal , Bhutan , Bangladesh , Sri Lanka , Myanmar, enz…
Foto’s
De omgeving en de tempel zelf worden weergegeven door middel van grote foto’s. Daarop is duidelijk te zien hoe alles eruit ziet vanuit verschillende standpunten.
Begeleidende tekst
De foto’s worden begeleid door een tekst waarin men uitleg geeft over het gebruik van de tempel. Alsook word er vermeld wanneer de tempel gebouwd is geweest en door wie. Er word uitleg gegeven over de verschillende soorten boedhisme en hoe deze tot stand kwam en uitgeoefend werd. De tekst is niet te lang of te technisch. Men staat stil bij de belangrijke punten zonder echter teveel in detail te treden waardoor de tekst anders bij sommige lezers als saai ervaren kan worden.
Soms zijn de tempels nog altijd in gebruik door de monniken en worden ze dus nog altijd gebruikt waarvoor ze eeuwen geleden gebouwd werden.
Aan de zijkant van elke pagina word ook vermeld hoe en wanneer men het beste kan reizen om deze plaatsen te kunnen bezoeken.
Conclusie
Een prachtig vormgegeven boek over de Aziatische tempels met begeleidende tekst die niet te saai overkomt.

Reacties op: Prachtige foto's met interessante tekst.

1
100 mooiste tempels van Azië - Eileen Bernardi
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker