Advertentie

Abaddon’s gate is het derde boek in de expanse serie. The expanse serie is een sci-fi serie die zich merendeel afspeelt in het heelal.
Auteur
Het boek werd geschreven door James S. A. Corey. Dit is de auteurs naam van het Daniel Abraham en Ty Franck. James en Corey zijn de tweede namen van deze heren en de S.A zijn de initialen van Abraham’s dochter.
Verhaal
Het verhaal speelt zich dus merendeel af in ruimteschepen en korte periodes in ruimtestations. De ring die de protomolecule in het vorige boek in de ruimte bracht speelt hier het middelpunt van het verhaal.
Plot
Er zit minder vaart in dit boek dan dat er in de vorige twee zaten. Er is wel spanning maar het spat er niet vanaf. De rivaliteit tussen de verschillende naties word mooi weer gegeven.
Personages
De personages die al in de vorige boeken meededen zijn terug geëvolueerd in hun karakter maar de nieuwe personages doen qua uitwerking zeker niet onder.
Holden en zijn crew van de Rocinante spelen terug een hoofdrol. Clarissa , een telg van de mao familie, speelt een grote rol als wraakzuchtig personage. Anna is dan weer een priester die de mensen kan meekrijgen in hetgene wat zij wil. Ashford mag dan weer de kapitein van de Behemoth zijn die door de druk meer in een psychopaat veranderd.
Einde
Het einde laat dan weer alle deuren open voor het vervolg Cibola burn. Het einde komt niet echt verrassend over. Het werd naar het einde van het verhaal vlug duidelijk wat er te gebeuren stond.
Conclusie
Een boek die het lezen waard is maar die moeite heeft om zijn voorgangers te evenaren.

Reacties op: Abaddon's gate

8
Abaddon's Gate - James S.A. Corey
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker