Advertentie

Ninja Paap-Luijten schreef met Oragayn haar debuutboek. Ze schreef al blogpost en kortverhalen. Op professioneel vlak vertaalt ze engelse boeken naar het nederlands.
Boek+cover
Het boek is gemaakt in a5 formaat en het papier voelt zeer glad aan. Het 400pg tellende boek kan letterlijk gewichtig genoemd worden. Het ligt redelijk zwaar in de hand.
De cover is gemaakt door Darek Kocurek , die deze uitgewerkt geeft in overwegend bruintinten en ook de voorkant van het boek liet doorlopen op de achterflap. Hier en daar word op een pagina een rozenstruik verwerkt die rond die pagina loopt.
Verhaal
Het verhaal speelt zich af in Freyutan met als middelpunt Hedorn. Een plaats waar veel vrouwen een hoge machtspositie hebben. Doorheen het verhaal passeren vampieren,elfen en dwergen het verhaal.
Plot
Het plot is zeer goed uitgewerkt. Van begin tot eind blijf je gekluisterd aan het boek. De magie is wel aanwezig maar sluimert onder de oppervlakte om dan op bepaalde momenten de kop op te steken. Soms krijg je het gevoel een ouderwets queeste boek te lezen.

Personages
Al de personages die nadrukkelijk aan bod komen zijn zeer gelaagd weergegeven. Doorheen het verhaal worden die lagen zoals bij een ui afgepeld totdat de kern van elk personage bijna zichtbaar word. Je leeft als lezer enorm mee met de avonturen en eens je hun verledens leert kennen leef je ook echt mee met de personages. In het personage Rhawan zat meer dan effectief gebruikt werd in het boek.
Slot
Het einde speelt nog wat met die enkele vragen die geen antwoord kregen. Als lezer stel je automatisch de vraag hoe het nu verder moet met de personages.
Conclusie
Een zeer goed debuut met een zeer vlotte schrijfstijl. Gelaagde personages waarvan je als lezer maar al te graag pel voor pel afneemt om ze echt te leren kennen. Dit is zeker een auteur om te blijven volgen.

Reacties op: ijzersterk debuut

20
Oragayn - Ninja Paap-Luijten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker