Advertentie

Stormnacht werd geschreven door Jim Butcher. Een amerikaanse auteur die vooral gekend is van de dresden files en de codex alera serie. Zijn facinatie voor fantasy en sci-fy kreeg hij toen hij als kind ziek was zijn zussen hem introduceerden in de wereld van Lord of the rings en Han solo adventures.
Stormnacht is het eerste boek in de serie rond Harry Dresden. Een reeks van +-15boeken.
Verhaal
Het verhaal speelt zich af in een modern Chicago waar het merendeel van de mensen zich niet echt bewust zijn van de magie rondom hen. Het verhaal speelt zich ook af tijdens een stormperiode wat dan natuurlijk de titel perfect weergeeft.
Plot
In het begin lijkt het erop dat het verhaal zich in twee aparte zoektochten verspreid. De magie in het verhaal word aangewend voor gruwelijke doeleinden die dan ook in detail verteld worden. Naarmate je verder in het boek vordert komen er meer en meer details naar boven en word de sfeer grimmiger. Wanneer de verhaallijnen samenkomen word de sfeer echt donker en merk je dat je ook sneller wilt beginnen lezen omdat de spanning niet te houden is.
Personages
Het hoofdpersonage Harry Dresden verteld eigenlijk het hele verhaal vanuit zijn oogpunt. Dit personage groeit enorm doorheen het volledige boek. Hoewel hij het niet al te gemakkelijk heeft. Dit word allemaal duidelijk naarmate het verhaal vordert. Er komen ook andere personages aan bod die van grote invloed zijn op Harry.
Inspectrice Murphy heeft een speciale relatie met Harry. Hoewel hij verdachte is in haar zaak en ze overkomt als een redelijk harde tante zijn er soms momenten waarop haar zachte kant naar boven komt.
Met Marcone bevat het boek ook een onvervalst maffia figuur. Susan zorgt dan weer voor een kleine romantische noot in het verhaal.
Slot
In het slot word pas duidelijk hoeveel magie en kennis Dresden eigenlijk bezit. Is het slot verrassend? Niet echt. Is het slot perfect voor dit boek? Zeker. Het sluit het verhaal volledig af zodat het volgende boek in de serie kan starten met een propere lei.

Reacties op: Stormnacht

34
Stormnacht - Jim Butcher
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker