Advertentie

De belevenis van Momentum begint al bij de prachtige cover die de lezer meteen uitnodigt in het verhaal te duiken. De mysterieuze sfeer met een gevaarlijk randje is meteen voelbaar en blijft het hele verhaal goed hangen. Hoofdpersonage Sophie zorgt ervoor dat de lezer snel mee in het verhaal stapt aan haar zijde. Ze is toegankelijk, herkenbaar en realistisch en biedt de lezer een snelle, eenvoudige toegang tot het verhaal.

Wanneer ze Wes ontmoet, loopt dat net iets anders. De geloofwaardigheid van Sophie gaat hier met momenten verloren als ze zich op hun relatie stort. Ze kent de jongen amper en is meteen verliefd. Hierdoor ontstaat er een afstand tussen de personages en de lezer en komt de relatie tussen Sophie en Weston eerder gemaakt en bombastisch over. Nochtans is dat vanuit Wes zijn perspectief wel te begrijpen. Met de informatie die later volgt, zal de lezer begrijpen waarom Weston doet wat hij doet en zegt wat hij zegt, maar dit geldt helaas niet voor Sophie.

Wat wel bladzijde na bladzijde blijft verbazen is de originaliteit van het verhaal. Hier en daar ontstaat er even een Twilight-vibe, maar naar mijn gevoel is de uitwerking in Momentum vele malen beter. De plotwendingen en vele geheimen die stilaan aan het licht komen maken van dit boek een spannend, origineel en vooral boeiend verhaal dat niet zomaar in één hoekje of genre te plaatsen valt. Het mooie is dat de lezer zelf kan ontdekken wat Momentum te bieden heeft en wat of wie Weston nu eigenlijk is.

Reacties op: Boeiend en origineel verhaal

33
Momentum - Shelena Shorts
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95
E-book prijsvergelijker