Advertentie

Sterre Caron Trifla
Voor mij de eerste kennismaking met Sterre Caron en dat smaakt naar meer. Gelukkig heb ik nog wat boeken te gaan! Het was een zeer prettige kennismaking. Het is een boek om van te houden of helemaal niets te vinden. Misschien dat als je bij het vierde deel bent aanbeland dat je het wat voorspelbaar vindt, maar daar kan ik nog niet over oordelen.
Het begint gelijk spannend met de verdwijning van Marie Teugels. Het boek begint gelijk met Marie en het gevoel dat ze levend begraven is. Ze weet niet waar ze is en wat er gebeurt is. Dat zet je al gelijk op het puntje van je stoel. De hoogzwangere Rani is bezig met onderzoek van de zaak als plotseling haar baby te vroeg geboren wordt. Na terugkeer op het bureau blijkt nog een vrouw verdwenen te zijn, Zieta Hofman, een lerares. Wat is er aan de hand? Is er een serie ontvoerder aan de gang?
De schrijfstijl is prettig en doorspekt van gezellige Belgische woorden. Korte hoofdstukken met wisselende perspectieven, de dader met zijn slachtoffers en de gruwelijkheden en Rani op het bureau maar ook thuis. Je ziet haar ontwikkelen gedurende het verhaal. Haar gespletenheid tussen haar werk en de zorg voor haar gezin. Ik vond dat heel erg prettig, minder afstandelijk. Een goede afwisseling tussen de gruwelijkheden en het gewone leven.
Ik ga zeker de hele serie lezen en hoop dat Sterre nog lang door mag gaan met schrijven, het is een echte topper.

Reacties op: Nagelbijtend spannend

225
Trifla - Sterre Carron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,00
E-book prijsvergelijker