Advertentie
    Yvie VIP Club

Jaren geleden hing Cullen Post zijn carrière als advocaat aan de wilgen om vervolgens als priester en non-profit advocaat op te komen voor onterecht beschuldigde gevangenen. Zijn huidige zaak omvat die van Quincy Miller, die ruim 20 jaar geleden schuldig werd bevonden op de moord van advocaat Keith Russo. Post en zijn team van het bedrijf Guardian Ministries zetten alles op alles om de onschuld van de man te bewijzen. Maar het is allemaal niet zo gemakkelijk als gedacht. Hoe dieper ze in de cold case duiken, hoe meer gevaren zich openbaren...

Het verhaal wordt vanuit de eerste persoon verteld en is afkomstig van Cullen Post. Het duurt lang voordat de daadwerkelijk naam achter dit personage bekend wordt gemaakt en tot die tijd wordt er eigenlijk te weinig persoonlijke informatie gegeven om een band met het personage te kunnen vormen. Hierdoor wordt er een afstandelijke sfeer gecreëerd, wat in schril contrast staat met de informatie die we over andere personages krijgen. De beweegredenen van Post zijn goed, evenals zijn acties. Het is bijzonder dat Post zoveel affectie weet op te wekken door de interactie met zijn cliënten, terwijl het vuurwerk tussen hem en zijn lezers uitblijven.

Het thema is ontzettend interessant! Ergens in je onderbewust zijn ben je je ervan bewust dat er veel mensen onterecht in de gevangenis zitten, maar waarschijnlijk blijft het bij deze gedachtes omdat het ver van je bed is. Grisham strooit zout op de goede wonden en zorgt er met zijn boek voor dat het onderwerp (opnieuw) onder de aandacht komt. Het intense nawoord geeft sidderingen wanneer hij daarin verklaart zijn verhaal op bestaande gebeurtenissen te hebben gebaseerd. Het boek geeft huiveringwekkende details bloot en is ontzettend realistisch. Feiten sluimeren door het fictieve verhaal heen en het boek krijgt hierdoor een informatieve toon. De balans tussen informatie en plezier is af en toe helaas wat ver te zoeken waardoor het boek in fases meer weg heeft van een informatieboek dan van een roman.

Een gemakkelijkere kennismaking had het boek de vijf volledige sterren gegeven, want het onderwerp in razend interessant en fijn uitgewerkt. Door de kille sfeer mist er echter iets in de roman waardoor het niet altijd even lekker weg leest.

Reacties op: Interessant onderwerp

27
De onschuldigen - John Grisham
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99
E-book prijsvergelijker