Advertentie
    Yvie VIP Club

Naast de bekende en handige reisgidsen in zakformaat, heeft Lonely Planet ook een mooie collectie aan naslagwerken en inspirerende vakantieboeken. Mythische autotochten in de wereld is een van deze prachtige hardcovers die de lezer voorziet van leuke en nuttige informatie en gaat vooral in op autovakanties.

Het biedt voor ieder wat wils en beperkt zich niet tot een bepaald deel van de wereld. Zo zijn er routes uitgestippeld die dichtbij huis liggen, terwijl je voor anderen eerst een halve wereldreis moet overhebben. De 50 tips zijn allemaal op dezelfde manier verwoord: het bevat een persoonlijk verhaal van een ervaringsdeskundige, praktische informatie zoals de beste reistijd en de afstand van het traject en interessante feitjes. Dit wordt bijgestaan door een pracht aan kleurenfoto's. Ze weten te inspireren en zorgen ervoor dat je het liefst meteen na het lezen je koffer pakt en ergens een camper of een heerlijk ouderwets VW-busje huurt om aan je eerste roadtrip te beginnen. Er wordt onderscheid gemaakt in moeilijkheidsgraden, die zich beperken tussen groen (makkelijk), blauw (moeilijk) en rood (mythisch). Deze zijn gemakkelijk terug te vinden in de inhoudsopgave.

De persoonlijke teksten van de verschillende schrijvers zorgen voor een huiselijke sfeer. Alsof het een kampvuurverhaal betreft. Geen opsomming van feiten, maar persoonlijke ervaringen. Doordat het door verschillende mensen is geschreven, zal niet elke schrijfstijl even veel indruk maken, maar een ding is zeker: ze weten elk te overtuigen op hun eigen manier.

Mythische autotochten in de wereld is niet alleen een prachtig naslagwerk, maar ook een fijne raadgevende reisgids. Hoewel het boek op autotochten focust, kun je de routes met verschillende voertuigen nemen. Het zijn slechts voorbeelden en absoluut geen verplichtingen. Het is vooral een aanrader voor degenen die graag een avontuur per auto beleven of mensen die daarover na zitten te denken. Maar ook de natuurliefhebber zal niet teleurgesteld worden in dit boek door de pracht aan foto's dat het biedt. Een klein puntje van kritiek is echter dat het boek geen inwendig boekenlint bevat. Deze toevoeging zou het boek namelijk helemaal afgemaakt hebben.

Reacties op: Boordevol inpiratie

1
Mythische autotochten in de wereld -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,99
E-book prijsvergelijker