De psychiater en het meisje van Erik Rozing is zijn debuutroman. Rozing is zelf psychiater en in zijn roman beschrijft hij de verhouding tussen de behandelend arts en zijn patiënte.
Edgar Simons werkt op de deeltijdbehandeling van het Huygens in Leiden. Hij is zelf wel een twijfelaar en vindt het nog moeilijk om zich in zijn vak te bekwamen. Hij heeft al een inschattingsfout gemaakt waarvoor hij berispt kan worden en verder vraagt zijn stug drinkende oma telkens zijn aandacht met haar voortdurende doodswens. Op zijn werk komt hij in contact met Stella een borderliner die telkens weer zelfmoordpogingen waagt maar zich ook regelmatig opdringt in het leven van Edgar. Edgar heeft moeite om de grens tussen werk en privé geschieden te houden. Maar uiteindelijk maken alle situaties met Stella hem sterker om als psychiater toch te slagen.
De psychiater en het meisje is een roman dat ondanks het stevige onderwerp met de nodige humor is geschreven maar geeft ook een mooi beeld van het pad dat bewandeld wordt wanneer een arts zich probeert in te leven in zijn patiënt. Ondanks de medische termen die af een toe voorbijkomen is het een prima debuut dat zeker aan te bevelen is.

Reacties op: Wankele grans

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €8,83 bij