Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van Bühne 9 krijg je het gevoel dat je, net in de vorige delen, een cultureel boek gaat lezen. De titel behoeft inmiddels geen uitleg meer. Net als in vorige delen hebben diverse auteurs een plaatsje op... of in dit geval in de Bühne gekregen waar ze hun verhaal, gedicht, essay en over hun favoriete loctie vertellen. Zoals van Bühne gewend, is ook dit deel een mooie mix aan ondere andere verhalen, essays, een herinnering en een eerbetoon aan iemand.
Noud Bles neemt je mee naar Jalta, de plaats waar een schitterend standbeeld staat van iemand die hij bewonderd en eindigt met een heel mooi gedicht. Bert van Galen heeft de hand weten te leggen op een nooit gepubliceerd interview met Armando. Het is een mooi interview die gelukkig toch niet verloren is gegaan.
Hélène Jolles neemt je mee naar het Parijs in mei '68. Je verlangt haast even een dagje terug naar de tijd dat men nog niet met computers en smartphones in de weer is, maar nog echt praatte met elkaar, meer bewust was van de omgeving waar hij was en luisterde naar de hoorspelen op de radio. Het niet altijd bereikbaar zijn had zo zijn nadelen, maar zeker ook zijn voordelen.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/04/buhne-9.html .

Reacties op: Diverse auteurs hebben een plek op de Bühne gekregen

2
Bühne no. 9 - 2018 -
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 9,95
E-book prijsvergelijker