Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Auteur B.C.R. Fegan heeft al verschillende kinderboeken, sprookjes en YA boeken op zijn naam staan. Hiermee is hij meer dan eens in de prijzen gevallen. Augustus 2019 verschijnt zijn nieuwste boek Don't Drink the Pink. Een boek speciaal geschreven voor de jonge lezer (kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar).

Met Don't Drink the Pink weet Fegan de lezer te betoveren. Een prachtig prentenboek, geheel op rijm geschreven, over het meisje Madeline dat ieder jaar met haar verjaardag een cadeautje krijgt van haar bijzondere en lieve opa. Het gaat hier niet om zomaar een cadeautje, maar om kleurrijke flesjes die wel heel bijzonder zijn. Er is maar één regel...

"Happy Birthday, Madeline," he said with a wink. "Take a potion, take a brew. Just don't drink the pink."

En zo kiest Madeline ieder jaar een kleurrijk flesje uit met een bijzondere kracht. Madeline verandert in een zeemeermin, een reus en slaagt er in door muren te lopen. Ieder jaar verschijnt opa ten tonele met hetzelfde ritueel. Echter heeft ieder flesje een andere kleur en een andere kracht. Maar dan op haar 15e verjaardag kan haar opa niet meer komen, doordat hij overleden is... Dit is het moment dat Madeline het roze flesje open mag maken en al snel blijkt waarom ze de roze niet eerder mocht pakken. De kracht van het roze flesje blijkt wel heel erg bijzonder.

Het prentenboek is geheel op rijm geschreven. Bovendien komt het standaard riedeltje terug bij iedere verjaardag - dat voor jonge lezers zeker voor herkenning zal zorgen en daarmee er voor zal zorgen dat de jonge lezer binding krijgt met het verhaal. Daarnaast komen getallen en kleuren terug in dit boek, wat een leerzame touch geeft aan het boek.

Bovendien maken ook de prachtige illustraties van Lenny Wen dit boekje helemaal af. De personen zijn prachtig uitgezet en vooral opa heeft een hartelijke en knuffelachtige uitstraling. Je hoeft je als lezer geen moment af te vragen waarom Madeline zo dol is op haar opa.

En bovenal is het een boek dat je kan helpen het onderwerp van overlijden van een grootouder met je kind te bespreken. Een lastig thema waar je als ouders niet zomaar over begint met jonge kinderen. Dit boekje is een aanrader als hulpmiddel voor het bespreekbaar maken van dergelijke gebeurtenissen.

Reacties op: Kleurrijk verhaal met een ontroerende twist

1
Don't Drink the Pink - B.C.R. Fegan
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker