Advertentie

Het boek staat vol monsters

Het leuke boek begint met een brief. Een brief geschreven aan een uitgever, door een bibliothecaris van Hardacre Manor, een groot landhuis. De vorige eigenaar van dit landhuis , professor Magnus Hardacre was een groot verzamelaar van oude manuscripten. In het bijzonder poëzie van de kluizenaar Cornelius Walters (Hij leefde van 1542-1616). Na de begrafenis was er een vondst: een bundel met geheimzinnige wezens uit de hele wereld.

Cornelius Walters schrijft alsof hij echt over de wereld heeft gereisd en het allemaal zelf heeft meegemaakt. De inhoud van het boek gaat over alle gebieden in de wereld. En de monsters die daar leven. worden mooi beschreven. Het begint met groot-Brittannië en Ierland. Als jongen had Cornelius al veel nachtmerries van monsters. Hij beschrijft in het boek alle monsters die hij overal is tegengekomen.

Hij leefde in een tijdperk waar veel mensen geloofde in tekens. Zij waren erg bijgelovig. Alles wordt mooi beschreven en de afbeeldingen en monsters zien er als echt uit. Het boek telt ongeveer 60 bladzijdes. Elke bladzijde is een nieuwe ontdekkingstocht. Telkens worden nieuwe monsters beschreven. En dat is superleuk!

Het boek is een waar sieraad om te lezen of te bewaren!

Reacties op: Boordevol monsters en mysteries, prachtig!

5
Atlas van monsters - Stuart Hill
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,55
E-book prijsvergelijker