Advertentie

De buurheks is een boek geschikt voor kinderen in de leeftijdscategorie 7-10 jaar. Het verhaal leest vlot en soepel. De zinnen zijn kort en beginnen per zin op een nieuwe regel. Het boek heeft korte hoofdstukken en een vrij groot lettertype. Mooie, vrolijke en grappige illustraties zijn met grote regelmaat terug te vinden in het boek.
Het is een leuk verhaal wat naast grappige en humoristische passages ook zeer leerzaam is. Op speelse wijze worden eigenschappen van de natuur besproken en is respect hebben voor de natuur een centraal thema. Er wordt ingegaan op bijvoorbeeld geneeskrachtige kruiden en edelstenen. Dat dieren veel kunnen vertellen zoals bijvoorbeeld het kunnen aanvoelen van gevaar komt aan bod. Dit alles wordt uitgelegd aan de hand van een vergelijking tussen een sprookjes heks en een heel normale heks die je buurvrouw kan zijn.
De buurheks is een leerzaam boek voor de jeugd maar ook zeker voor volwassenen is het leuk om te lezen. Er word ook regelmatig geschreven in dichtende vorm. Dus ook voor degene die van Poëzie in verhalende vorm houd is het een aanrader.

Reacties op: Leuk en leerzaam

6
De buurheks - Wendy Noordzij
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99
E-book prijsvergelijker