Advertentie

Samenvatting
Mijn indianennaam was Blanke appel; belevenissen van een blanke vrouw bij de Navajo-Indianen in Monument Valley vertelt het verhaal van een Nederlandse vrouw die in een hele andere cultuur ging wonen. Dorothea ontmoet tijdens haar reis in Monument Valley de Indiaan Jamison. Beiden worden verliefd op elkaar. Dorothea besluit dat ze voor altijd bij hem wil blijven en kiest voor een heel nieuw leven bij de Navajo indianen. Het boek beschrijft naast de romantiek ook de moeilijkheden waar zij en Jamison tegenaan lopen. Er wordt ingegaan op de cultuur en het geloof van de Navajo’s. Het is voor een westerse vrouw niet makkelijk om opgenomen te worden in deze geheel andere cultuur.

Leeservaring
Dit boek leest als een romantisch reisverslag. Een soort dagboek of verhaal dat uit de eerste hand tot je komt. Uitvoerig maak je kennis met hoe het leven is bij de Navajo indianen. Het beschrijft het geloof en gebruiken van de indianencultuur. Een interessant verhaal over een wereld waar weinig “inside information” over bekend is. De omgeving wordt uitgebreid beschreven zodat je je een prima beeld kunt vormen van het waar en hoe.
Het boek leest als een verhaal maar is ook zeer informatief. Tevens heeft het boek een duidelijke boodschap: volg je hart en ga ervoor. De schrijfstijl is prettig. Het geheel leest makkelijk weg. Je wordt nieuwsgierig naar hoe het afloopt zeker ook omdat het een bijzonder verhaal is. Er zijn niet veel mensen die als buitenstaander onderdeel zijn de gesloten cultuur. Een must read voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven van de Native Americans en/of non fictie verhalen.

Reacties op: Een interessant levensverhaal

7
Mijn indianennaam was "Blanke Appel" - Dorothea Born
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,95
E-book prijsvergelijker