Advertentie

In dit imponerende vervolg op Planet Paradroid, gaan de hoofdpersonen uit Damstad weer talloze externe en interne uitdagingen aan. Deze creatieve climate fiction -, psycho -, roman-thriller weeft naadloos technologie met natuur, mediteren en sjamanisme met criminele activiteiten, als ook stoere krijgers met ouderschap en een behoefte aan bewustwording.

Op een manier die lichtelijk doet denken aan Game of Throne, worden relaties onderzocht, lief en leed gedeeld, vijanden en vrienden gewijzigd, en staan vele levens in gevaar. Minder expliciet agressief geschreven dan Planet Paradroid, maakt ieder een psychologische ontwikkeling mee, al dan niet gesteund door het inzicht van ayahuasca of een andere trip. Hoofdfiguur VDR, nu genaamd Imojiman, verandert van AI (Artificial Intelligence) naar AC (Artificial Conciousness), dat zich overal bevindt, van electrische neutronen tot plantennetwerken. Debbie van Hall is gedwongen om naar haar moederschap te kijken. Ook Winston en Stek verdiepen hun relatie en komen voor hete vuren te staan.

Tevens komen nieuwe interessante en kleurrijke figuren ter tonele die van essentieel belang zijn voor de toekomst van de aarde, maar ook haar teloorgang kunnen betekenen. Zoals, Charlie Silverant, een eco-activiste en biologe, die samen met Imojiman technologie met natuur weet te combineren tot planten soorten, waarvan je zou willen dat ze in het echt de schade aan de natuur zouden kunnen herstellen. Echter de ontwikkeling naar deze bijzondere levensvormen trekt weer duistere figuren en outlaws aan, waarop onze hoofdfiguren moeten reageren. Uiteindelijk, komen alle verhaallijnen samen in een bitterzoete finale. Kortom, Imojiman is het lezen zeer waard.

Reacties op: Natuur en technologie smelten samen

23
IMOJIMAN - PJ Pancras
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker