Advertentie

Na een zware periode van verslaving en een afkickproces staat Linda weer op het punt om zelfstandig de maatschappij in te stappen. Behalve haar dochtertje Ellie heeft ze niemand op de wereld.
Om haar kind een familie te geven, zoekt ze contact met de familie Ellies vader, haar vriend Fabian die onder mysterieuze en verdachte omstandigheden om het leven is gekomen. Het betreft de familie Van Heijningen, een rijke en alom bekende soepenfabrikant.
De familie accepteert Linda met haar dochtertje maar nauwelijks. De echte erkenning vindt pas plaats op het moment, dat Linda en Ellie zijn ontvoerd en voor hun leven wordt gevreesd.

Het verhaal is goed opgebouwd. De oorzaak van Linda’s verslaving, haar vriendschap met Fabian en haar inspanningen om weer in de maatschappij terug te keren, zijn goed en aangrijpend omschreven. De familie van Heijningen ontvangt haar brief met gemengde gevoelens. Het wantrouwen dat een alleenstaande vrouw met een kind alleen maar aanklopt om hun geld, alsmede de angst om negatief in de publiciteit te komen, spelen een grote rol. Deze gevoelens, maar toch ook weer hun sympathie voor Linda worden op een aannemelijke manier verwoord.
De afstandelijke verhoudingen die een wissel hebben getrokken in de relatie tussen de diverse familieleden komen mede door Linda’s komst naar boven.
Het boek is geschreven vanuit de christelijke traditie. De hand van God, juist in zeer moeilijke situaties, wordt op een diepgaande manier beschreven.
Redelijk aan het begin van het boek is al een beetje duidelijk met welke man Linda haar nieuwe leven weer aandurft. Alleen de weg, hóé ze elkaar zullen vinden, blijft tot op het laatst toe een raadsel.
Waardering: 8/10

Reacties op: Breng me thuis van Gabi de Ridder

9
Breng me thuis - Gabi de Ridder
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker