De blauwe kamer is geschreven door Georges Simenon. Simenon heeft het boek geschreven in 1964. Nu 25 jaar na zijn overlijden worden zijn boeken opnieuw uitgebracht. De blauwe kamer is als één van de eerste opnieuw uitgebracht.

Het boek gaat over Tony en zijn voegere schoolvriendin Andrée.
Als Tony terugkeert als getrouwd man en vader, krijgt hij een passionele affaire met Andrée. Ook Andrée is inmiddels getrouwd. Het feit dat ze getrouwd zijn weerhoud hun er niet van een affaire te beginnen. Ze ontmoeten elkaar 8 keer in de Blauwe Kamer van Hôtel des Voyageurs.
Het verhaal begint met de laatste ontmoeting in de Blauwe Kamer. Tony is bang dat hun relatie wordt onthuld en besluit deze te beëindigen. Andrée ontpopt zich tot een femme fatale en laat niet alleen Tony maar ook hun echtgenoten boeten.
Wat gebeurt is wordt je duidelijk tijdens het proces/rechtzaak. Het komt niet als een verrassing dat Tony gestraft gaat worden voor zijn verhouding met Andrée
Georges Simenon schrijft beeldend, maar het verhaal is traag en op sommige situaties wordt oneindig vaak op terug gegrepen, zoals de laatste ontmoeting. De verschroeiende passie, zoals beschreven op de flaptekst, wordt niet als zodanig ervaren. Van spanning is geen moment sprake.
De korte zinnen, maakt het lezen van het boek wel prettiger.

Reacties op: Boete doen!

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Libris voor 12,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 12,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders