Advertentie

Wauw wat knap dat je een verhaal op een plaats kan laten afspelen, in een Herberg tijdens een winterstorm, en toch die spanning erin houden dat je door wilt lezen. En niet alleen door wilt lezen maar ook het volgend deel wilt lezen. Ik heb er nu al zin in.

Het verhaal begint op een ijskoude avond in een Herberg. Een oudere man zit in een hoek van de herberg en beziet zijn mede "gevluchte voor de storm". Hij heeft een bundel achter zich die niemand mag zien of aanraken. De herberg is redelijk overspoelt met klanten. Er is zeker niet voor iedereen een slaapplaats en dan arriveert er nog een nieuwe gast. Sera Maestra de Giran Court, draagster van Steenhart, het zwaard der gerechtigheid. Zij is op zoek naar Ser Roceric von Thurgau. Deze heeft voor jaren terug een pas gehouden tegen barbaren. Ze is op een missie voor haar koningin. De koningin van Ilian. Want er is een ander koninkrijk wat invallen doet in het land. Steden vallen en niet alleen door belegering maar ook door zwarte magie. Lea wil naar het legendarische Askir om hulp te vragen.

Maar allen zitten vast in een herberg wat in het verleden waarschijnlijk iets anders is geweest.

De grootvader van de herbergier was vroeger herder en vond het gebouw verlaten. De grootvader start er een herberg. In het gezelschap bevind zich ook een roversbende met zijn leider Janos.

Zij hebben wel een oogje op de herbergiersdochters. Harvald ziet de situatie met lede ogen aan want dit kan escaleren als je volledig ingesneeuwd zit. En de eerste nacht is er dan ook gelijk actie. Een weerwolf valt een staljongen aan. Waar komt deze toch vandaan? Zitten er in het gezelschap meerdere "weerwolven?". Er is in het gezelschap ook een donkerelf Zorkara. Zij heeft kennis om te genezen maar is ook en gewelddadig krijgster. Als ze in de kelder onder de herberg nog een kelder vinden met 4 deuren en dode krijgslieden en 3 ondode Dwergen gaat het verhaal pas goed los.........

Reacties op: Herberg, kelder, poort.............

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 4,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 4,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders